Monday, 30 December 2013

Cel mai banal an al mileniului

Ăsta fuse. Acu' se duse și chiar sper să rămână cel mai banal an din mileniul ăsta. A fost un an fad. Plat. Câtuși de puțin memorabil. Dă-mi orice an din ultimii 15-16 (nu zic mai mult) și-ți voi spune instant cel puțin un lucru care l-a marcat. M-am îndrăgostit, m-am despărțit, am avut un romantic trip, am vizitat nu știu ce țară sau ce metropolă, am publicat o carte, m-am mutat în alt oraș, m-am angajat la nu știu ce companie, am cunoscut oameni care mi-au marcat existența, am învățat să cânt la chitară, am apărut la TV, am organizat evenimente, am avut revelații, mi-am schimbat concepții de viață. You name it. 2013, în schimb, a fost monoton ca un moșneag frustrat și taciturn.

Singura amintire cu adevărat frumoasă este reprezentată de excursia în UK din toamnă. E drept, nu s-au întâmplat nasolii în anul care se încheie, deci măcar pe latura asta pot fi mulțumit, pe ideea "a fost bine că n-a fost rău". Dar a fost prea sec. Atât de sec încât nimic nu mi-a făcut corazonu' să-mi sară din piept, fie el lucru bun sau mai puțin bun. Și după ce că-s foarte indolent (consider că ăsta-i de departe principalul meu defect), parcă mi-am pierdut și mai mult motivația în 2013. În general vorbind.

Asta e, mai sunt și ani din ăștia. Crăciunul însă (unul cu adevărat prelungit) a fost minunat, ca de obicei. În casă miroase încă a brad, la propriu și la figurat. 2014 mă va lua din scurt cu o primă schimbare, apoi se pare că vin și altele. Așa că ambalez deja motoarele.

Ăștia de la Google mi-au făcut un clipuleț din imaginile postate pe blog în acest an, apoi mi l-au trimis pe mobil. Îl puteți viziona aici. Petrecere frumoasă vă doresc!