Căciulitul

A te căciuli înseamnă a te ploconi, a linguși în scopul obținerii unor avantaje sau a nu îndrăzni să ieși din cuvântul cuiva pentru a nu-l deranja. Există două categorii principale de căciuliți (dacă folosim cuvântul ca adjectiv și nu ca adverb): cei care fac asta pentru că sunt niște caractere slabe și cei care o fac pentru că-s parșivi (gen Mr. Fake) și au un anumit interes. Eu le detest pe ambele cam în aceeași măsură.

Căciulitul (adjectiv) este libidinosul care lasă urme umede peste tot pe unde apare. Cel care ți se căciulește nu te va contrazice niciodată, va râde forțat la glumele tale, îți va da like la 4 postări din 5, se va băga în seamă cu orice ocazie riscând să alunece din căciuleală-n hărțuială, dacă are vreun interes romantico-sexual va avea o semi-erecție (sau se va uda, după gen) de fiecare dată când îl bagi în seamă, te va lăuda în alte medii (dar numai atunci când este sigur ca vei afla și tu asta), te va umple de sirop și, mai pe scurt și pe românește, îți va linge clanța / suge tocul cu orice ocazie.

Căciulitul (mă refer la el ca adverb acum) reprezintă uneori acea etapă intermediară dintre flirt și hărțuială. Granițele sunt foarte subțiri pe acolo și dacă nu știi când să te oprești aluneci rapid în groapa cu ridicol. Există puține turn-offs mai mari decât un individ care se căciulește. Eu fug cât pot de repede de căciuliți și de căciulite și, la rândul meu, atunci când realizez că risc să devin un căciulit bat într-o retragere atât de mare încât ea începe să se confunde cu ignoranța și cu aroganța. Și îmi pierd imediat respectul pentru omul (fie el șef, amant, intermediar al unei afaceri, etc.) care este atât de slab și iubitor de rimjobs încât se înmoaie atunci când i te căciulești.

Rețineți: lucrurile oferite pe tavă își pierd atractivitatea. Iar eterna disponibilitate pe care o afișează cineva devine la fel de banală și lipsită de importanță. Oamenii nu o mai apreciază și nici nu te mai apreciază pe tine ca individ. E în natura umană asta. Ești pur și simplu mai puțin incitant fiind mereu acolo, ca un cățeluș fidel, dând din coadă bucuros că ești băgat în seamă. Cei din jur vor începe să te evite sau se vor folosi de tine, fie că vor face asta conștient sau nu neapărat din rea intenție.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?