Am trecut pe Galaxy S4 Mini

După 2 ani de BlackBerry am cedat ispitei și m-am dat pe Samsung. Dacă vă tentează recomand mini-ul (eu îl am pe ăsta, Galaxy S4 Mini GT-I9195), pentru că este atât mai ușor cât și mai mare ca un iPhone, iar telefonul "normal" aduce mai degrabă cu o mică tabletă; nici nu ți-ar încăpea în buzunar. 

M-am acomodat repede cu touchscreen-ul. Ecranul are un display foarte mișto. În privința aplicațiilor sunt foarte ușor de mulțumit. De altfel abia am început să mă joc cu ele, așa că nu prea ce detalii să vă dau. Fiind un maniac al ordinii în toate mediile virtuale (frizez OCD-ul aici), m-am apucat deja să dezinstalez aplicațiile și widget-urile pe care în mod sigur nu le voi folosi vreodată. Eu reprezint culmea utilizatorului de smartphone: de când am Galaxy-ul ăsta am dezinstalat mai multe aplicații decât am instalat. Mă amuză Bitstrips, aplicația aia care face cartoons cu tine și cu prietenii tăi, cu texte funny. Nu mă pasionează jocurile, filmele și nici muzica pe telefon. Sunt interesat în schimb de fotografii și de aplicațiile care le editează (cum ar fi Pixlr Express). Apropo, mai nou mă găsiți și pe Instagram.

Pot menționa încă un plus pe care Samsung îl are față de iPhone (sorella are aifon și astfel îmi vine ușor să fac comparațiile astea): bateria ține mai mult. De exemplu la ultima încărcare m-a dus aproape două zile, timp în care am vorbit, am pozat și m-am dat pe net cu diverse nebunii. Desigur, dacă-l abuzezi serios nu te duce nici măcar o zi. Căștile sunt cam slabisime însă, dar acest amănunt nu prea contează. Agenda de contacte mi-a fost importată din contul Google, ocazie cu care m-am trezit cu numere de telefon de la diverse persoane pe care nu le aveam în agenda din vechiul mobil.

Spre deosebire de BlackBerry nu are toate acele push notifications activate, dar ele se pot seta în sensul ăsta. În prima lună voi urmări cât trafic îmi consumă; mi-am luat 1 Gb în plus la abonament pentru că sigur voi avea nevoie. Am avut răbdare să citesc până și instrucțiunile (oarecum pe diagonală, ce-i drept). Una peste alta e evident că-i mai mișto decât mura neagră și chiar mai util. Husă nu cred că-i iau; am așa o senzație că husele de telefoane sunt pentru pussies. Poate doar o țiplă de protecție o să-i pun.

Hai că i-am tras o cronică de tip ghiveci și nu mă aștept să fiu citat de Business Insider (și nici măcar de PC Advisor). La final vă las cu un articol despre ce ne pregătesc băieții de la Samsung și Apple în 2014 și cu un review mai complex:Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Despre reportajul Recorder intitulat "Nu e nimeni acasă"