Monday, 11 November 2013

Update la problema cu netu'

În urmă cu două săptămâni îi înjuram pe cei de la RCS&RDS. De fapt i-am tot înjurat în perioada asta, nu doar atunci. N-am net wireless și-mi sărea conexiunea în draci. Nu era bai, făcea imediat redial și se conecta la loc, dar devenise extrem de agasant. De trei ori au venit băieții de la RDS la mine: au schimbat mufele de două ori, au dat pings, au testat conexiunea cu alt laptop și tot acel rahat (adică and all that shit). Nu se prindeau care-i buba.

Într-un final îmi spune gagiul care butona: "E posibil să ai viruși. Reinstalează uindosu'". / "Păi încerc inițial să rulez antivirusul să văd ce găsește și ce poate curăța". / "Neah, antivirusul e de formă. Nu rezolvă nimic". Și a plecat.

Mai încăpățânat fiind de fel, am băgat un scan cu antivirusul. Mi-a găsit într-adevăr vreo 6 barbiduci, adică fișiere infestate. Și le-a curățat cică. Am rulat apoi și Advanced SystemCare (vă recomand softul, pentru o bună mentenanță a PC-ului), am dat un restart și ce să vedeți, prieteni. Miracol: de trei zile încoace gura nu-i mai tace - netul merge brici și nu mi-a mai picat conexiunea nici măcar o dată. Așadar tind să cred că acei viruși generau deconectările, asta ca să știți și voi dacă aveți probleme similare. La mine au fost necesare trei vizite ale depanatorilor, ciubucuri, timp pierdut și, în final, un timid pseudo-diagnostic al acestora ("e posibil să ai viruși") ca să mă prind de asta.