Tom Hanks is Captain Phillips

Tocmai vin de la un film foarte mișto. El relatează un caz real, petrecut în 2009: a fost pentru prima dată în ultimii 200 de ani când pirații au reușit să pună mâna pe un vas american. Și chiar dacă te-ai documentat înainte să mergi la film, acesta reușește să te țină cu sufletul la gură, într-un crescendo foarte bine realizat.


Nu te plictisești câtuși de puțin, deși ai parte de două ore de acțiune care are loc exclusiv pe apă. Finalul este emoționant și îți aduce aminte parcă de momentul cinematografic în care același Hanks era salvat în Cast Away, în urmă cu 13 ani. Una peste alta, Tom joacă foarte bine iar aurolacii somalezi sunt cât se poate de autentici. Mulți îl văd pe Hanks deja nominalizat pentru un nou Oscar. Tot ce e posibil, eu vă spun doar că acele cronici la superlativ pe care le puteți citi pe IMDb nu sunt exagerate. Captain Phillips provoacă emoție și exact asta trebuie să facă un film. Fără sirop, fără chestii S.F. sau trase de păr. Planează însă o mare umbră asupra autenticității acestui film: membrii echipajului s-au revoltat după ce l-au văzut, afirmând că în realitate Phillips nu a fost eroul din film. Interesant aspect, aveți detalii aici.

În altă ordine de idei, aruncați un ochi și la două filme a căror acțiune pornește în anii '70: Lovelace (viața Lindei Lovelace, starul porno care a jucat în stupidul dar celebrul Deep Throat) și jOBS (viața excentricului Steve Jobs, jucat de Ashton Kutcher - cred că ar fi fi putut exista alegeri mai inspirate pentru rolul ăsta). Am dat o șansă și filmului Hours, pentru că mă pasionează catastrofele naturale (ăsta-i un thriller cu acțiunea plasată în timpul uraganului Katrina, pe care îl folosește doar ca fundal).

Oricum, astea-s balast. Mergeți la cinema ca să dați noroc cu dl. căpitan Phillips.

Richard Phillips și Tom Hanks

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?