Thursday, 21 November 2013

The Necessary Death of Charlie Countryman

Vă recomand un film destul de bizar dar interesant din mai multe puncte de vedere. Este tras la București și aduce laolaltă actori cum ar fi Shia LaBeouf, Melissa Leo, Mads Mikkelsen (foarte interesant tipul), Evan Rachel Wood (în precedentul ei film apăruse alături de Gosling și Clooney), Til Schweiger (a jucat în Inglourious Basterds), Ruper Grint (înțeleg că a jucat în seria Harry Potter), Ion Caramitru și Florin Piersic Jr. (naiba știe în ce filme au mai jucat și ăștia...).

Multe scene sunt trase în Centrul Vechi și la pasajul Vilacrosse. Filmul se vrea un fel de thriller/dramă, dar are și multe replici amuzante. Se bate monedă, la modul funny, pe confuzia clasică pe care o fac străinii: Bucharest vs. Budapest. Rachel Wood joacă rol de româncă și, implicit, vorbește cu accent românesc funky, însă numai noi ne dăm seama de asta. Juniorul Piersic apare într-o singură scenă dar s-a mândrit pe Facebook că a jucat alături de Shia LaBeouf, postând fotografia pe care o vedeți. Are și de ce, eu personal îl consider pe Shia un actor foarte bun.

La început se dă de înțeles faptul că ar exista curse aeriene directe Chicago - București, dar din câte știu eu nu e cazul. Asta ca fapt divers, amănuntul fiind total lipsit de importanță. Bucureștiul din acest film pare un oraș mai cool decât este de fapt. În orice caz, una peste alta cred că v-am stârnit curiozitatea. The Necessary Death of Charlie Countryman a fost lansat acum o săptămână în State și abia în februarie va avea premiera în UK. Vizionare plăcută.