U2 lansează album în primăvară, primul sub tutela unui nou manager

După 35 de ani, Paul McGuinness a încetat să mai fie managerul irlandezilor. În 2004 am vizitat Dublinul (am povestit detaliat această excursie într-un capitol al cărții mele) și am trecut inclusiv prin locul în care McGuinness i-a văzut pentru prima oară cântând.

Nimic nu ține o veșnicie însă, știm. Așa cum Sir Alex Ferguson s-a retras de la Manchester United sau așa cum fotbaliști exponențiali cum ar fi Raúl Gonzales (pe care am avut privilegiul să-l văd la Cluj) sau Alex Del Piero au părăsit cluburile la care au scris istorie și cu care practic se confundau (Real Madrid și Juventus Torino).

Găsiți aici un articol detaliat despre Paul McGuinness, în care este prezentată cariera lui alături de U2 și motivele care l-au făcut să renunțe. Se pare că noul manager al trupei este cel care gestionează și business-ul Madonnei. În privința noului album U2, așteptat deja de aproape 5 ani, unele surse îl dau lansat în martie, altele (cum ar fi Billboard) în aprilie. Oricum, nu are sens să vă țineți respirația pe această temă. Se pare că se merge din amânare în amânare. La naiba, eu am fost atât de naiv încât în 2010, atunci când mi-am lansat a doua carte, m-am luat după Bono și am scris că în toamna acelui an o să apară de fapt un nou album. Au trecut 3 ani de atunci și nimic. Încă nu a fost dezvăluit nici titlul acestui disc, dar se pare că din iunie trupa va pleca în turneu.

Un turneu care de data asta nu are voie să ocolească România. Arena Națională e gata să primească singura trupă din stratosferă care încă nu ne-a călcat pragul (U2 este cel mai prolific live band din istorie, asta ca să ne referim doar la aspectul material). Aspect foarte important, pentru că venirea lor la București depinde numai de bani acum. Iar în privința albumul care este pe țeavă eu zic așa: trebuie să fie foarte bun, as in heartbraking mindblowing fuckin' good, altfel ar fi bine să fie ultimul. Se vede clar că trupa a obosit, lucru de altfel foarte normal; n-ar fi frumos să iasă din scenă ca niște bășinoși care-și prezintă circul ambulant unei planete nostalgice. Adică așa cum fac alde Rolling Stones și Roger Waters. Adevărații rockstars, marii sportivi și nobilii conchistadori se retrag în plină glorie, nu așteaptă pân' la sfârșitul lumii.

Is this rock'n'roll?!Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?