Wednesday, 6 November 2013

Meme, returnează banii din UCL la UEFA

Mihai Stoica făcea mișto de echipa Dinamo Zagreb la TV, în urmă cu un an, spunând că nefericiții croați nu ar merita banii primiți de la UEFA pentru participarea în Champions League. De ce? Pentru că din 6 partide jucate în ediția precedentă, au făcut un egal și au pierdut cinci meciuri, marcând doar un gol și primind paișpe. Dezonorant, în opinia managerului stelist. Hai însă se privim parcursul Stelei în actuala ediție Șampion Lig.

Avem așa: două egaluri chinuite, două înfrângeri. Minus șapte la golaveraj. Cam nasol. Hai să umblăm și în arhive puțin. Cităm dintr-un articol publicat ieri pe gsp.ro (așa că nu e luat în calcul și egalul de aseară cu FC Basel):

"Gruparea din Ghencea a jucat 39 de meciuri în grupele UCL, acesta fiind al 7-lea sezon pentru roş-albaştri, iar palmaresul de pînă acum este dezastruos: 4 victorii - 12 remize - 23 înfrîngeri. 
De asemenea, Steaua nu a mai învins de 20 de meciuri în grupe, de la succesul de la Kiev, cu Dinamo, scor 4-1. De atunci, steliştii au înregistrat 5 remize şi 15 eşecuri."

Uite că ne ajută și prosport.ro cu niște statistici: doar Spartak Moscova are mai multe meciuri consecutive fără victorie în Champions League. Dacă Steaua nu va câștiga ultimele două meciuri din grupă, va acumula 23 de meciuri fără victorie și va urca pe primul loc în acest top jenant.

Prin urmare, când vezi cifrele astea ai spune că Steaua are de dat bani la UEFA, dacă e să aplicăm principiul lui Meme. Și nu doar pentru sezonul ăsta, ci pentru toate cele 7 sezoane în care echipa asta fost ciuca bătăilor în cea mai tare competiție intercluburi din lume. Unirea Urziceni și CFR Cluj au avut, în mai puține participări, prezențe mult mai onorabile în această fază a grupelor.

Acum privesc clasicele și, implicit, previzibilele declarații oferite de jucători după meci. Meritau victoria. Au avut ghinion, dom'le, fiind egalațí în ultimul minut. (La fel cum a avut și Basel ghinion acum două săptămâni când a marcat bășitul ăla de Tatu în minutul 88). "Așa e fotbalul". Mda. Iar fotbalul adevărat nu e de voi. Pentru a fi iubiți și respectați e musai să renunțați la aroganța penibilă pe care ați afișat-o în ultima vreme. N-aveți cu ce, bă.