Monday, 18 November 2013

Banciu despre fotbal și patriotism. Și două glume bonus.

În stilul ăsta o să-l las pe Banciu să-mi scrie blogul, că prea le zice pentru sufletul meu așa. Mai jos aveți emisiunea de aseară, la începutul căreia s-a referit printre altele la jenibila transmisie făcută vineri de România TV, la cumetriile pesediste și la această tâmpită idee de patriotism (la momentul 11:30 se dezlănțuie pe tema asta), o noțiune pe care nici eu nu o înțeleg și despre care vroiam să scriu (deși m-am mai referit tangențial la ea).

A ține cu "ai tăi" și a-i admira doar pe "ai tăi" în detrimentul altora, numa' pentru că s-a întâmplat să te naști într-o anumită țară, e ca și cum ai spune că ortodoxia este singura religie adevărată, doar pentru că așa te-au botezat ai tăi când aveai două luni și practic nu existai pe această planetă.

M-am referit și la două bancuri care circulă pe net zilele astea. Iată-le.

Pauza meciului retur cu Grecia. Scor 0-0. Pițurcă vorbește cu fotbaliștii. Se aud bătăi în ușă. Toată lumea tace. Piți deschide ușa. Intră unul în costum:
- Bună seara. Mi se spune Văru'. De aici mă ocup eu.

Să spunem că Văru' n-a rezolvat cazul și derulăm la minutul 84. Romania - Grecia 0-3. Pițurcă: "Maxime, treci la încalzire că te bag în teren". Tănase se ridică ostentativ de pe bancă, lăsând impresia că vrea și el minute de joc, la care Pițurcă: "Maxim am zis!".

Lăsând cinismul la o parte, îmi doresc ca România să se califice la mondiale. Dar nu prea cred că se va întâmpla asta. Ok, îi predau legătura lui Banciu.