Mergeți să vedeți Gravity la IMAX

Azi am fost la Gravity, filmul care are doar doi actori (Sandra Bullock și George Clooney) și a cărui acțiune se petrece integral în spațiu. Subiectul în sine și scenele mai puțin verosimile nu-s atât de importante. Filmul ăsta prezintă imagini 3D de senzație, practic pentru asta fiind făcut. Exagerând un pic, putem spune că acest film (tras la Londra) este rupt de lume, la propriu și la figurat.

Cred că a reprezentat cea mai tare experiență vizuală spațială (fie ea artificială) pe care am avut-o vreodată, după cea de la Rose Center din New York. Coloana sonoră este discretă dar puternică și, în altă ordine de idei, trebuie spus că Bullock arată în continuare tare bine (joacă mai multe scene în maieu și în chiloți).

Legat de IMAX, hai să vă zic una tare. Dacă tot ironizez atâtea chestii aici pe blog, e musai să fac mișto și de mine însumi. Abia ieri am aflat ce-i aia IMAX. Pe bune. Da, eu ăla care în 7 ani de blogging v-a împuiat capul cu mii de filme. Auzisem despre, dar aveam senzația că e numele unui multiplex, nicidecum o tehnologie. Pe de altă parte, nu m-am prins care-i diferența dintre o sală IMAX și sala normală a unui multiplex. Doar că ecranul e cu 2-3 m² mai mare? Chiar nu mi s-a părut cu nimic mai special.

Dacă am reținut bine, în București sunt doar două săli IMAX (eu am fost la cea de la AFI Palace), dar repet, cred că merge văzut foarte bine la orice multiplex. N-are însă niciun sens să-l vedeți acasă pe laptop, ar fi ca și cum te-ai uita la un porn într-un net café sau la un film bun în variantă CAM.

Times New Roman a realizat un review bunicel acestui film (se țin și de treburi din astea băieții de acolo, în afară de ironii).Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?