Monday, 21 October 2013

Îmi doresc ca Basel să le dea trei

Stelei adică, în meciul de mâine din Champions League. Iar eu chiar nu sunt nătăflețul ăla de la Dinamo, care a spus că vrea ca România să pice cu Portugalia în baraj și să ia trei de la Cristiano Ronaldo, pentru ca apoi s-o dea la dres. Chiar nu suport Steaua, iar ceea ce s-a întâmplat în urmă cu o oră la conferința de presă îmi dă dreptate. Aveți toate detaliile aici, script + video. 

Este inadmisibil ca Reghecampf și Latovlevici să aibă această atitudine de-a sula, răspunzând într-o zeflemea totală întrebărilor (culmea, pertinente în acest caz) adresate de jurnaliștii români în cadrul unei conferințe de presă patronată de UEFA. Cum să fiu suporterul ăstora? Sau suporterul lui Meme. Sau al lui Gigi. Efectiv n-am cum. De asta îmi doresc să le scoată și Basel fotbalul din cap. Nici nu se mai pune problema că Latovlevici nu avea temele făcute în legătură cu adversarul de mâine, asta e deja o chestie secundară. Frapează în primul rând miștocăreala gratuită și, culmea, faptul că Reghecampf a intervenit la un moment dat, apostrofând jurnaliștii și cerându-le seriozitate, deși cel neserios era tocmai elevul său.

Apropo de prestanță și de relația cu media, vi-l recomand pe Ciprian Marica. L-am înjurat și pe el la un moment dat aici pe blog, pentru că-l socoteam arogant, dar băiatul ăsta a învățat între timp și a evoluat. Are o eleganță a lui, o prestanță, știe să dialogheze, să comunice (iată pagina sa Facebook) și nu am depistat nimic cu tentă manelistă până acum la el. Are și site / blog, dar momentan văd că e în pauză.

În altă ordine de idei, tocmai am picat cu grecii în barajul pentru mondiale. Iar meciul retur se va juca la noi, pe Arena Națională. E rost de mers "la Brazilia, la brazilience!". Apropo, băieți (sau băieții), știți de ce și-a trecut Marica pe noul tricou de la Getafe prenumele în loc de nume? (foto) Pentru că "marica" înseamnă "poponaut" în spaniolă.