Sunday, 6 October 2013

Iertați-l, doamnă, dacă puteți!

Asta ca să parafrazăm un extras din pateticul discurs oprescian, la prima apariție publică după moartea copilului mușcat de câini. Îl absolvim de păcate și-n cazul clădirilor neconsolidate? Realitatea TV a realizat un calcul: dacă pseudo-consolidările care au loc acum se vor face în același ritm, abia în anul 2143 vom avea numai clădiri sigure. În orice țară normală, aceste probleme care țin de siguranța cetățeanului ar avea prioritate zero. Evident, nu e cazul nostru.

L-ați iertat, doamnă, pentru că avem 65.000 de javre periculoase pe străzile capitalei? Iertați-l și pentru că, după toată nebunia asta, după toate lacrimile teatrale, după toate promisiunile din ceasul al țânjpelea, după toate dramele, el a făcut o licitație de formă, oferind ecarisajul maidanezilor unor firme fantomă, care se ocupă cu stomatologia și consultanța (!).

Iertați-l, doamnă, că-l doare-n pulă de concitadini și nu se ocupă nici de consolidarea clădirilor cu probleme, care pot cădea în capul bucureștenilor precum drobul de sare, un drob la care ne holbăm ca niște retardați inerțiali și robotizați, de 24 de ani încoace.

Iertați-l, doamnă, pentru că ne vom liniști și după cutremurul ăsta, vom vorbi câteva zile despre el, ne vom agita, apoi vom reveni la ale noastre, fără a face nimic pe tema asta.

Iertați-l pe demagogul ăsta ordinar, pentru că întreține pericole letale pentru locuitorii unei metropole, în loc să facă ceva să le eradicheze. Nu-s bani și nici legi, doamnă, ce poate face el? Iertați-l. Au fost bani, legi și timp din belșug pentru a realiza cel mai mare cârnat din lume și alte recorduri inepte de acest tip. Pentru asta ne putem mobiliza, pentru altele nu.

Dacă puteți, doamnă, iertați și marea masă a bucureștenilor, una amorf imbecilă, care l-a reales pe acest individ în fruntea primăriei. Iertați-i, doamnă, dacă puteți.

Eu nu pot ierta pe nimeni. Oprescu Sorin ar trebui să facă ani grei de pârnaie.