The Hangover Part III

Să sperăm că e ultima, așa cum spune și Bradley Cooper. Am văzut și eu al treilea film al seriei și recunosc că mă așteptam la mai rău, dar asta nu înseamnă că a fost prea reușit. Dacă la primul Hangover am râs cu spume iar la al doilea doar am zâmbit pe ici pe colo, partea a 3-a m-a lăsat indiferent. E mai degrabă thriller decât comedie și nu-i chiar unul mișto. Sunt foarte rare excepțiile de la regula nescrisă conform căreia calitatea unui film scade cu fiecare sequel. The Hangover nu reprezintă o astfel de excepție. Trilogia asta a spus tot ce era de spus, nu e cazul să se mai facă încă un film, deși finalul ar putea sugera asta.

Mergem mai departe cu două filme care prezintă cazuri reale. În Behind the Candelabra aveți ocazia să-i vedeți pe Michael Douglas și pe Matt Damon formând un cuplu gay. Își intră foarte bine în rol (nu c-aș sugera ceva) și cred că până și homofobii vor fi plăcut surprinși de cât de bine joacă cei doi. Douglas aduce cu Pacino în filmul ăsta (atât ca look - are nasul modificat, cât și ca stil) și-l întruchipează pe celebrul pianist Valentino Liberace.

Vă recomand și The Iceman, filmul care prezintă povestea unui faimos contract killer polonez, jucat de Michael Shannon. Gagiul ăsta a lucrat vreme îndelungată cu mafioți, omorând vreo sută de oameni. Și-a construit și o familie în timpul ăsta, care n-a suspectat nimic, având impresia că tăticul aduce bani acasă din muncă onestă.

Apropo de Roșia Montană: uitați-vă la The East. O să vedeți de ce fanatismul nu-i recomandat, nici măcar atunci când el are la bază intenții ecologice (#unitisalvam #salvatiopula). Am pus ochii pe ființa numită Brit Marling, pe care am văzut-o prestând foarte autentic în mai multe filme. În The East are rolul principal și contribuie la scenariu, fiind totodată și producător.

La final vă sfătuiesc să nu vă irosiți timpul cu The Colony. Îmi plac filmele post-apocaliptice, iar Laurence Fishburne și Bill Paxton promiteau un film interesant, dar nu a fost așa. Este doar sec și previzibil. Pare făcut în grabă și la final te întrebi "Ok, asta a fost tot?". Cam da.

Enjoy your popcorn.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)