Postcard from London

Mă aflu la Londra de 4 zile iar în noaptea asta voi reveni în România. Această vizită mi-a plăcut mai mult decât cea din urmă cu un an (despre care am povestit aici) și asta nu pentru că s-a schimbat ceva în metropola britanică. Doar percepțiile mele s-au schimbat, în mai bine. Londra mi-a devenit dragă și cred că voi veni din nou aici la anul. Este fără îndoială una dintre capitalele lumii.

Exceptând aspectul zgârie-norilor, capitol la care New York-ul o bate clar, Londra este foarte New Yorkish. Sau poate ca NY este Londonish, dar nici nu contează care este oul și care e găina. După cum vă povesteam și anul trecut, Londra este un oraș foarte energic, pe care trebuie să-l guști cu toate simțurile, chiar și prin cel olfactiv. Pe lângă miresmele de mâncare care te lovesc la orice colț de stradă și care mă teleportau instant în New York, am mirosit foarte multă iarbă fumată nonșalant în public. Mai că deveneai ușor high doar inhalând de la cei din jur.

Sunt în continuare disperat de monedele de aici (scrisul cu care sunt marcate este minuscul și nu există nicio logică în privința raportului mărime - valoare, aceste două aspecte făcându-le foarte greu de identificat) și distrat de budele din pubs, la care ajungi după ce cobori vreo 2-3 etaje la subsol și eventual străbați un labirint, prin urmare este recomandat să pleci în direcția lor la cea mai mică jenă, înainte ca pericolul să devină iminent. Femeile merg și acum în șlapi, sandale și în cracii goi, multe dintre ele având tatuaje pe coapse. Poate și d'aia defilează prin toamna londoneză așa despuiate. Mișto.

Metroul este de nota 10: foarte logic structurat și prezentat, te descurci în underground din prima, ca un pește în apă. Sâmbătă am mers 20 de stații fără să schimb trenul, apoi am ajuns la localul meu preferat din Londra (și probabil din lume, priveliștea cu Tamisa, catedrala St. Paul's și cartierul financiar The City fiind senzațională), Tate Modern Café, unde am dat nas în nas cu o foarte casual Natalie Portman. Mai că-mi venea să-i spun clasicul "So like, you come here often?".

Ar fi multe de povestit. Mai bine vă las cu niște imagini. Voi posta mai multe zilele astea pe pagina Facebook a blogului. Vizitați Londra cât mai repede / des sau, dacă vă ține, mutați-vă acolo. Sorella tocmai a împlinit 2 ani de când locuiește în londonezia și sunt mândru de ea.

Emirates Stadium

Hyde Park
Cu sorella în Hyde Park
Wimbledon
Tate Modern Café
Tate Modern Café
Tate Modern Café, alături de Ștef
Tate Modern Café, alături de Ștef
Tot cu Ștef, mai jos pe fluviu. Sau mai sus, bloody hell.
Încheiem cu imagini din The Shard, cea mai înaltă clădire din UE.
Mama


Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)