Postcard from Highlands, Scotland

Ieri am călătorit în jur de 420 km prin Scoția, străbătând zona nordică pe care ei o numesc Highlands, descoperind peisaje foarte frumoase și interesante. Am ajuns și la celebrul lac Loch Ness, făcut faimos în urmă cu 80 de ani de un nătăfleț care a pretins că a pozat un monstru.

Legenda a fost întreținută până în prezent de localnici (băieți deștepți, sunt pline magazinele de suveniruri de kitsch-uri pe temă, numai noi nu știm să profităm la fel de Dracula), dar și de turiști dilii, cel mai recent caz (menționat și pe Wikipedia), fiind înregistrat acum o lună: uite aici clipul cu "monstrul" care a făcut furori în august.

În această călătorie maraton am admirat, pe lângă peisaje, curățenia și decența satelor, punctualitatea de nota 10 a ghidului și a turiștilor de diferite nații care au mers cu noi (numai româncele mele întârziau mereu - clasic), plus debitul verbal (deși ăsta poate merge și la minusuri), umorul și pregătirea ghidului, care atunci când tăcea punea muzică scoțiană clasică (da, din aia cu cimpoaie), dar și artiști rock autohtoni, cum ar fi Biffy Clyro, Texas sau Travis.

Acum însă ascult asta (că tare bine intră) și mă pregătesc să revăd Londra după 49 de săptămâni.

The Fly looking for The Monster

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?