Placebo lansează un album tare mișto. Și tare ca dragostea: Loud Like Love

Ieri dimineață m-am apucat să ascult Meds, unul dintre albumele mele preferate all time. Apoi mi-am adus aminte că Placebo trebuie să lanseze un nou disc. L-am căutat, l-am găsit și l-am ascultat toată ziua. El se numește Loud Like Love și o să apară pe piață pe 16 septembrie. Prieteni, e dat dracului, foarte intens, ritmat și uplifting. M-a lovit bine de tot. Albumul ăsta e ca o cursă cu un roller coaster din care la final nu te mai dai jos și rămâi să mai bagi o tură, apoi încă una. Loud Like Love a fost tras în același studio londonez în care Placebo a înregistrat Meds. E clar, e ceva acolo.

Fiecare piesă m-a încântat și m-a surprins plăcut, deși unele nu par cine știe ce la început. Dar cresc și apoi explodează, au sunetul ăla expansiv care îmi place mie, chitare care te trimit în călătorii pline de senzații, te bântuie și te sucesc pe toate părțile. După câteva ascultări remarci că n-ai dat peste niciun guitar solo dar asta nu te-a deranjat. Albumul e atât de bun încât nu te mai afectează nici vocea lui Brian Molko, care de regulă este cam iritantă. E musai să-l ascultați la calitate maximă, printr-un sistem adecvat sau la căști foarte bune, altfel pierdeți mult. Muzica de genul ăsta trebuie respectată și digerată în condiții optime. O să vă las câteva YouTube links, ca să vă faceți o idee, dar în general nu recomand să ascultați muzică acolo - se pierde foarte mult din calitatea sunetului. YT este pentru videos, nu pentru sunete.

Naiba știe ce să vă recomand mai întâi. Hai să zicem că am găsit un plus în melodiile Hold on to Me, A Million Little Pieces (asta vă va cuceri de la primele note, dar văd că momentan există doar ca teaser postat de trupă), Exit Wounds (dacă aveți tendința să-i dați skip vă sfătuiesc s-o reprimați până la refren), frumosul generic de final Bosco (care durează 6:40) și Begin the End (cum nici asta nu există încă pe net, am urcat-o eu și o puteți asculta mai jos, dar să nu mai spuneți nimănui). Atenție cum se împletesc chitarele alea în fundal și ce intens arde piesa la refren.

Placebo - Begin the End
   

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?