Pentru ultima oară despre câinii vagabonzi

Da, promit că-i ultima dată când mai abordez acest subiect, cel puțin pentru o perioadă îndelungată de acum încolo. În ultimii ani am postat zeci de articole pe temă și tot ce am vociferat pe acolo s-a adeverit și se va adeveri în continuare. Acum vreau doar să trag niște concluzii, în urma celor mai recente evenimente, și să mai spun o dată foarte clar și tranșant pentru toată lumea cum se prezintă de fapt această sinistră problemă a societății românești. Apoi trecem la altele pentru că suntem super saturați de acest subiect.

Bun. S-a promulgat în sfârșit legea eutanasiei iar Oprescu a renunțat la referendumul său lipsit de sens. De fapt este impropriu spus "legea eutanasiei". Această labă de lege, făcută de clasicul politician român care nu e în stare să ia decizii tranșante și lasă mereu loc la interpretări, din populism și pentru a face diverse mânăreli, conține două elemente cheie (atenție la nuanțe deci): maidanezii POT fi eutanasiați (aceast lucru nefiind obligatoriu, ci la latitudinea primarilor) iar asta se poate face DUPĂ 14 ZILE (prea mult), dacă nu sunt revendicați din adăposturile care de fapt nu prea există și, dacă se vor face, naiba știe pe ce bani se vor construi. Ok, atât aveam nevoie să știm și nimic mai mult. Problema nu se va rezolva, este cât se poate de clar. Vor exista aceleași tergiversări și evadări prin portițele bine plasate în lege de politicianul român care, fie că e mâna în mână cu oengistul sau nu, nu are niciun interes să dispară câinii de pe stradă, altfel cazul ăsta era clasat de foarte mult timp.

În București cică ar exista doar 1.000 de locuri în adăposturi, asta în condițiile în care avem vreo 64.000 de cățeluși liberi. Hai să presupunem, de dragul argumentației, un caz ideal. Strângem 1.000 de câini, îi băgăm la adăpost, unii sunt adoptați (lol) iar restul, în proporție covârșitoare, sunt eutanasiați după 14 zile dacă nu i-a revendicat nimeni. Am avea nevoie așadar de 64 x 2 = 128 săptămâni, adică de nu mai puțin de 2 ani, pentru a-i executa pe toți. Asta în condițiile în care ei nu s-ar mai înmulți în timpul ăsta, deci putem rotunji lejer cifra aia la 3-4 ani sau chiar mai bine. Ce am rezolvat așadar? Absolut nimic. Nu se va schimba nimic. Au lăbărit-o acum cu legea asta, la presiunea străzii, vor aduna câțiva câini de ochii lumii, apoi vor pune batista pe țambal și-și vor face jocurile murdare în continuare. Ascultați ce vă spun. Or să mai fie drame pe străzi și zeci de mii de oameni mușcați, coruri de lătrături noaptea, căcați pe stradă, focare de infecție și o imagine absolut deplorabilă, una peste alta, a unei capitale europene.

Există o singură soluție pentru curățirea străzilor de câini și asta este exterminarea. Așa cum deratizăm și deparazităm. L-ai prins, l-ai injectat, l-ai făcut cenușă și ai trecut la următorul. Da, știu, sună foarte dur și niciun politician nu are coaie și nici interes să vorbească despre așa ceva. Toate pizduțele fără creier (aici includ și bărbați) vor fi oripilate și mă vor blestema de toate cele. Ba vor spune chiar că eutanasia nu poate da rezultate, de parcă atunci când omori un câine el se reîncarnează în alți șapte. Atât de trepanați sunt acești oameni. În orice caz, orice altă soluție ar fi absolut ineficientă în condițiile date. Maidanezii trebuie exterminați sistemastic, până la ultimul, abia apoi poți s-o dai pe adăposturi, ținut 7-14 zile, legi si pedepse legate de abandonul câinilor, sterilizări și alte nebunii. Abia atunci, nu mai devreme. Întâi trebuie să faci curățenie și apoi s-o menții. Doar așa ai putea controla numărul câinilor fără stăpân; acum nu poți face asta. Legea asta dată de incompetenții care ne conduc e bună doar pentru țările care se confruntă cu cazuri izolate de câini fără stăpân. Dar ei știu foarte bine asta, nu vă faceți probleme.

Am mai spus-o și o repet: chiar nu-s un maniac care vrea să vadă câinii morți în chinuri. Nicidecum. N-aș avea absolut nicio problemă dacă ar sta toți ăia 64.000, câți sunt în București și câți or mai fi prin țară, în adăposturi, atâta vreme cât astea nu ar fi susținute cu niciun leu de la buget, ci doar din donațiile iubitorilor de animale. Jur că n-aș avea nicio problemă cu asta și mi se pare o soluție cât se poate de fair-play. Nu se poate așa, atunci ne pare rău, sufletiștilor, dar cățelușii voștri iubiți trebuie trimiși la culcare. Doar nu vreți să-i ținem în adăposturi în condițiile în care banii pentru un câine ar depăși de nu știu câte ori alocația pe care o primește un copil. Câinele maidanez are utilitate absolut zero, fiind doar un generator de X probleme pe străzi. Este exact ca un șobolan, ba chiar mai periculos. Iar specia lui nu este pe cale de dispariție (din contră!). Există așadar zero motive pentru a-i ține în adăposturi, în afară de pseudo-motivele pur emoționale și absolut imbecile ale cuțofililor.

Și acum ajungem la această specie, cuțofilul, doar cu puțin mai inteligentă decât cea numită canis lupus familiaris, din care fac parte maidanezii. Cuțofilul este reprezentat de acel homo sapiens pentru care primează sentimentele pentru javrele de pe străzi, nicidecum rațiunea. Și nicidecum sentimentele pentru alți reprezentați homo sapiens. Cuțofilul, în ciuda ororilor care se petrec sub ochii lui de mulți, de prea mulți ani, suspină în continuare după maidanezul (doar teoretic, atenție, sacrificat, pentru că nimeni nu-l extermină dracului odată) și nicidecum după semenul lui, omul. Pe cuțofil îl fute grija maidanezului, nu a omului. Asta e halucinant din punctul meu de vedere și d'aia am fost întotdeauna așa pornit pe subiectul ăsta, din cauza oamenilor, nu a câinilor în sine. Pentru mine, cei care suspină în continuare după maidanezii care omoară oameni sunt niște jigodii imbecile, de care aleg să mă îndepărtez (apropo, numa' ieri am șters vreo 7 cuțofile de pe Facebook, pentru că nu mai tolerez prostia cruntă).

Cuțofilul este diliul ușor impresionabil, care pozează mereu într-un suflet elevat și dă share la chestii gen "against animal cruelty". Băi, nu știu, ați auzit voi cazuri în care se adună unii și spânzură câinii de coaie, scot ochii mâțelor și le folosesc pe post de minge de fotbal? Chestii din astea, ceva? Asta înseamnă cruelty și niciodată nu voi susține așa ceva. Eutanasia unui câine nu reprezintă cruelty. Din contră poate. Exterminarea în masă a maidanezilor nu înseamnă nici ea cruelty, oricât de greu vă vine să acceptați asta. Apropo, n-ați vrea să fiți și against human cruelty? Nici măcar moartea extrem de stupidă și obscenă a unui băiețel mâncat de câini nu vă împinge în direcția asta? Voi, pizduțele lipsite de penis și creier, ar trebui să aflați că vânătoarea, de exemplu, nu se face doar pentru hrană (cățelușii voștri sunt carnivori, apropo) sau ca hobby (vezi celebrul caz Țiriac), dar și pentru a împuțina numărul de exemplare dintr-o rasă/specie care s-a înmulțit peste măsură și deranjează ecosistemul. Ghici ce: nu ar fi absolut nicio diferență între chestia asta și exterminarea maidanezilor.

Iubesc și eu câinii, dar ăia care-s ai mei
și nu reprezintă un pericol pentru alții
Ah, ba da. Câinele e cel mai bun prieten al omului, nu? Nicidecum, cuțofilule. Cel mai bun prieten al omului e câinele ăla pe care îl crești de mic în casă și pentru care răspunzi. Maidanezul de pe stradă e mai apropiat de lupul din pădure decât de câțelușul tău pufos. Este sălbăticit, acționează imprevizibil. Tot aud inepția aia fără margini, cum că "îi returnăm în teritoriu doar pe cei care nu-s agresivi". Demenților, orice câine poate fi agresiv la un moment dat. Nu te poți jura tu pe mă'ta că un anume câine nu va ataca pe nimeni vreodată. Până și câinii familiei noastre ne mârâiau uneori și mai săreau să ne muște, ce să mai zic de ăia care se adună în haite pe străzi. Doi la mână, agresivitatea lor reprezintă doar o problemă printre multe altele, nu e nicidecum singura. Niciun câine fără stăpân nu are ce căuta pe străzi. Și cum nu ai bani și spațiu să cazezi la all-inclusive zeci sau chiar sute de mii de câini, câți sunt în toată țara, ei trebuie exterminați. Punct. Nu peste 4 ani, nu peste 2, nu peste 6 luni, nu mâine. Ci ieri. Ci acum 20 de ani. Decent, discret, fără zarvă, fără mediatizare, fără chinuri. Dar așa ceva nu se va întâmpla. Puneți acest articol în ramă și veți vedea, peste luni și peste ani, că am avut dreptate în totalitate.

Cuțofilul e și ăla care, pe lângă alte șabloane imbecile pe care le folosește ca argumente anti-eutanasie și pe care le-am mai enumerat, mai nou marșează pe o nouă elucubrație care îmi rupe filmul. Atenție: "Dacă pe Ionuț îl călca o mașină ce făceam, interziceam traficul în București?". Dumnezeule, vă dați seama cât de cruntă e prostia ăstora? Sau mai era unul azi la TV, protesta în Cluj și a ars-o așa din poignet, cu un aer inteligent și încuietor: "Dacă se îneacă un copil în Someș doar nu secăm râul..." În momentul în care trebuie să-i explici unui cercopitec din ăsta că traficul sau cursul unui râu sunt elemente importante, poate chiar indispensabile, în viața unei comunități, fără de care ne-am întoarce sute de ani în timp, în timp ce maidanezii nu au absolut nicio utilitate, ba produc numai belele, creierul începe să ți niveleze. Nu poți veni cu astfel de argumente, cuțofilule, sunt de o imbecilitate absolut odioasă. Și nici cu o chestie din asta nu ai voie să te prezinți. Pur și simplu nu e permis așa ceva. Cel mult ține-o pentru tine, nu o posta pe Facebook să ne arăți că și tu ai un creier care s-a dezvoltat doar până la vârsta de 10 ani, apoi a stagnat. Copilului îi este milă de câini. Și ție, maică'sii, ți-e milă, dar spre deosebire de copil ai și un intelect și poți raționa, nu e nevoie să te ghidezi doar după feeling.

Hai să detaliem un pic cu mila asta. Pot înțelege acest sentiment, este cât se poate de uman. Dar nu trebuie să-l lași să-ți afecteze rațiunea și, implicit, traiul de zi cu zi. Mila nu trebuie adusă ca argument atunci când pledezi împotriva eutanasierii maidanezilor. Sunt unii care spun "Tu ai fi în stare să omori un câine? Atunci de ce susții soluția asta? Cum ai putea privi în ochii unui câine apoi să-i iei viața?". Păi hai să vă spun: nu aș putea. Da, mi-ar fi și mie milă pentru că, după cum spuneam mai sus, nu sunt un maniac cu porniri sadice la adresa câinilor. Și nici nu aș vrea să privesc când altcineva ar injecta un ser letal într-un maidanez. La fel cum nu aș vrea să mă uit, din prea mare milă, cum o vacă sau un porc sunt trimiși la culcare pentru a ajunge apoi o fripturică pe care noi o consumăm cu mare poftă și zero procese de conștiință. Dar am vești pentru voi: nu e treaba mea asta. Nu-s hingher, nu-s angajat la nu știu ce asociație din asta de protecție a animalelor, nu lucrez la primărie și nici la vreun abator. Nimic din toate astea. Nu eu trebuie să execut câinele ăla. Dar eu, spre deosebire de miloșii peste măsură care se lasă conduși doar de emoțiile provenite din disfuncții afective, realizez că dacă acel câine maidanez (plus restul de 63.999) nu va fi injectat letal apoi făcut scrum, există doar două posibilități:

El se va întoarce în stradă și va mușca, mutila sau ucide un om (și, parafrazându-l pe Creangă, milă mi-e de câini dar de oameni mi se rupe sufletul ce milă îmi e) sau va fi ținut într-un adăpost pe niște mulți bani, bani pe care țara asta nu îi are și chiar dacă i-ar avea, chiar de ar fi cea mai bogată țară din lume, nu ar trebui să-i dea pe curul unor animale absolut inutile și periculoase, a căror specie nu e pe cale de dispariție. SUA, cei mai cei de pe planetă, execută animalele nerevendicate, nu le țin la hotel până mor și nici nu le returnează pe străzi. Varianta a 3-a, adopția, nu există pentru mine, pentru că trebuie să ai mintea plecată pe câmpii însorite dacă-ți închipui că măcar o zecime, nu zic mai mult, din numărul total de căței free spirit și-ar putea găsi stăpâni care să răspundă de ei și care să nu-i returneze pe străzi. Știți ce se va întâmpla? Oamenii disperați vor începe să-i otrăvească sau să-i omoare prin diverse metode. De fapt deja se face asta. Preferați așa în locul unei injecții? Pe urmă marșați cu aberația legată de tortura animalelor și uite cum cercul vicios nu se mai sparge din cauza voastră, a miloșilor cuțofili, dar și a politicienilor și oengiștilor pentru care maidanezul înseamnă bani și astfel nu au niciun interes să-l extermine în liniște și fără chinuri.

Așadar da, am și eu milă, dar înainte să mă încarc inutil cu imaginea unui câine injectat letal, îmi rămâne mai degrabă pe retină terifiantul tablou al unui copil devorat de câini în plin centrul unei capitale europene. Și prin urmare, cuțofilule, aleg să-mi fie milă de oameni, nu de câini. Milă mi-ar fi cel mult de câinele bătrân de la colțul blocului pe care l-am văzut de câteva ori (și tot l-aș vrea eutanasiat și pe el), dar nu de mii de animale periculoase, pe care nu le-am văzut vreodată și care trebuie stârpite până la ultimul pentru a putea eradica această problemă pe bune.

Tu, cuțofilule, m-ai făcut atât de scelerat pe subiect. Tu, milosul fără noimă, apărătorul javrelor, cu a ta empatie atât de prost plasată. A-ți păsa de la distanță de niște zeci de mii de animale dăunătoare, cu care nu ai absolut nimic în comun, e ca și cum te-ar fute grija că în Burkina Faso tocmai au fost căsăpiți 1.000 de ornitorinci sau că în Nepal s-au castrat 5.000 de maimuțe. Chestiile astea ar trebui să aibă absolut zero legătură cu viața ta, cu afectivul tău. De aia am spus mereu că numai un om cu probleme grave de intelect poate pleda pro maidanezi și numai un om respins mai mult sau mai puțin de societate își poate plasa atât de agresiv și defectuos afecțiunea la adresa zecilor de mii de javre păduchioase și absolut inutile. Tu, cuțofilule, toți politicieni muiști și toți oengiștii abjecți de la asociațiile Laba Laba m-ați adus în stadiul în care detest cu patos orice ține de voi și de câinii vagabonzi. Pentru că voi puneți câinele mai presus de om, în condițiile în care, în Bucureștiul anului 2013, chiar s-a ajuns la situația "ori ei, ori noi".

Priviți-o un pic pe blonda asta hidoasă și abracadabrantă din clipul de mai jos, aflată în plin delir. Iată cum îmi dă ea dreptate și susține indirect tot strigătul meu scelerat din ultimii ani de pe acest blog. Da, există asemenea prostie. Există asemenea afecțiuni psihice, la modul cel mai pur, patologic. Nu e doar o figură de stil când îi numesc dilii pe ăștia. Cum plm să plângi pentru absolut teoretica, atenție, moarte a unor paraziți? CUM?

Promit că-mi iau o mare pauză de la acest subiect numit câinii vagabonzi.Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Arenele mele