Ne-am scos: în 2012 au fost eutanasiați 46 de câini

Din cei aproximativ 64.000 câți ar fi în București. E ca și cum un roi de albine îți invadează casa, tu omori una apoi te culci liniștit. Fix pix. O puteai lăsa în viață și p'aia, că tot un drac era. Aici nu merge cu jumătăți de măsură (vorba vine, măcar de-ar fi omorât 32.000 de maidanezi). Trebuie să-i extermini pe toți, altfel revii de unde ai plecat. De fapt nu pleci absolut nicăieri, rămâi tot acolo. 46 de câini din 64.000, adică 0,07%, reprezintă o cifră absolut insultătoare. Și mai avem cifre, iată:


"Anul trecut, Primăria Capitalei a cheltuit 4,3 milioane de lei pentru capturarea și sterilizarea câinilor, iar anul acesta a alocat un buget de trei ori mai mare, respectiv 14,5 milioane de lei. 
În 2012, ASPA, cei care se ocupă de acest program, au capturat 3.500 de câini maidanezi, 2.000 dintre aceștia au fost retrimiși în stradă, 1.400 au fost adoptați, iar 46 au fost eutanasiați pentru că erau prea bătrâni sau foarte agresivi. 
Potrivit Primăriei, în București sunt aproximativ 64.000 de câini fără stăpân."  Sursa aici

Cum morții mă'tii (da, ai mamelor și neamului vostru ar trebui să fie, nu ai amărâților ălora care-și îngroapă copilul mâncat în parc) retrimiți în stradă animale sălbatice periculoase? Unde pe planeta asta s-a mai văzut așa ceva? După ce că voi, primăria generală și cele de sector, abia sunteți în stare să vă scremeți, de ochii lumii, să adunați 3.500 de câini, returnați apoi în teritoriu 2.000? Știrile astea ar trebui să sune așa: 

"În ultimele luni s-au strâns aproape toți câinii fără stăpân din București și din țară. Ei au fost injectați letal iar procesul va continua, până când nu vor mai exista câini pe străzi. Atunci când vedeți un câine vagabond, vă rugăm să semnalați cazul la numărul cutare, iar în cel mai scurt timp un echipaj de hingheri se va deplasa la fața locului."

Eh, visez și eu ca un hipiot naiv, care protestează eco, cu flori după ureche și pleata despletită.  Ăsta e un caz clasic de "întâi trebuie să faci curat, apoi să păstrezi curățenia". Am mai spus-o. Nu e momentul s-o arzi cu adăposturi și adopții. Îi razi pe toți până tinzi spre 0 câini fără stăpân pe stradă, ca în occident, și abia apoi îți vei permite să o bagi pe aia cu "îi strângem în adăposturi și dacă nu-i adoptă nimeni abia atunci îi eutanasiem". Pentru că tot o să apară câini pe străzi, asta e clar. Însă nu ai cum să aplici strategia asta când vorbim de 64.000 de câini numai pe străzile din București, cretinașilor. Nici dracu' nu adoptă atâtea jigodii păduchioase și nu poți îngriji și hrăni pe bani publici atâtea animale cu utilitate absolut zero. Faci curățenie totală, razi cancerul din rădăcină, apoi vei putea menține orașele salubre și sigure prin diverse programe și legi aspre.

Și da, aș fi pro adăposturi atâta vreme cât ele ar fi finanțate exclusiv din banii iubitorilor de câini. Atunci să vă văd, descreieraților. Pentru că, spre surpinderea unora, nu-s un scelerat care vrea să vadă maidanezi omorâți în chinuri. Eu vreau doar să nu mai văd picior de câine pe stradă, iar dacă acei câini sunt ținuți în viață și întreținuți în adăposturi, asta să nu se facă din bani publici, ci din banii celor care iubesc acești cățeluși minunați. E atât de simplu și cât se poate de fair-play. Voi, cuțofililor, adoptați atâția cât puteți și cotizați la adăposturi atâta cât vă ține buzunarul, iar autoritățile mierlesc restul cotarlelor. Așa ar fi ideal. 

În aceeași ordine de idei, Băsescu a somat aseară guvernul să ia odată măsuri cu javrele astea. Detalii aici. Nu am nervii necesari și nici priceperea să stau să analizez dacă a fost o declarație demagogică sau nu. Însă foarte bine a făcut. Până la urmă el era primarul care a vrut să-i eutanasieze la începutul deceniului trecut, pe principiul adevărat (chiar de el trâmbițat) cum că sterilizarea e o frecție, doar câinele vrea să te muște, nu să te fută. Ponta i-a răspuns ca un școlărel ciufut și mereu răzvrătit, ca de obicei, luând totul personal și menționând căcatul ăla de lege pe care îl freacă parlamentarii de ani buni, fără a face absolut nimic, fie eficient sau nu, pe această temă. Deci nu vă faceți iluzii, nimic nu se va schimba, așa cum am mai spus aici de multe ori. Se va ajunge la cazuri extreme, când cetățenii de rând vor executa ei câinii, după cum poate fiecare. 

Am dat întâmplător și peste Gâdea aseară, la a sa Scleroză a zilei. Am crezut că mi se întoarce stomacul pe dos, literalmente. Chiar am avut tentația să scot postul din grilă. Era foarte înverșunat și teatral acest pupincurist cu buze de muist, se arăta intrigat de cazuri de șantaj (a, nu, nu, de altu', nu de ăla de care sunt acuzate Antenele) și foarte tulburat de problema maidanezilor, care, atenție mare, tot din vina lui Băsescu sunt pe stradă! Iar omorârea lor, atenție și mai mare, ar fi o barbarie, spunea Gâdea. Serios, mă? Nu ți-ar fi rușine. Nici nu mai contează dacă ești prost făcut grămadă sau doar un manipulator abject și câtuși de puțin abil. Doar ultimii nătângi mai pun botul la mizeriile voastre, anteniștilor. Și ăia care nu-l suportă pe Băsescu și numai din acest motiv vă acceptă tacit manipularea ordinară.

Iar ție, Oprescule, muie, bă! Așa ca între băieți, pe limbajul tău. Îl doare la bască pe marele primar, nicio tresărire nu are. Zero reacții după moartea acelui copil, asta după ce acum un an, în campanie desigur, îi tot dădea cu planurile lui de a curăța străzile în 6-9-12 luni. Nici el nu mai știe ce căcat îngurgita. Uite cam așa:


Muie, bă. Încă o dată. Într-o țară normală ori îți dădeai demisia de mult, ori erai linșat. Dacă nu la propriu, măcar mediatic.

Update: Oprescu a luat poziție și spune că face referendum. Și a început să plângă în conferința de presă, sărăcuțul! Ți se rupea inima, nu alta. Am pus și eu un poll acolo în dreapta sus, vă puteți da cu părerea.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?