Ne-am liniștit și cu Roșia Montană. Oare?

Antonescu a declarat astăzi că nu susține proiectul. Imediat după a apărut și Ponta, declarând că Parlamentul îl va respinge. Și toată lumea va fi fericită (mai puțin RMGC). Hipioții au învins and the world will live as one. Yu-huuu! Dar hai să ne gândim la un posibil scenariu, petrecut în spatele cortinei.

Guvernul Ponta propune Parlamentului proiectul de exploatare. Nebunie mare, hipsterii se agită, o pun de proteste, ies în stradă. Ponta declară că el, parlamentarul, va vota împotriva legii propuse de același el, guvernantul. Ng. Trece o săptămână, suficient pentru polarizarea taberelor. Antena 3, televiziunea propagandist-uselistă, își menține un profil foarte discret și vorbește sporadic despre manifestații, parcă știind ceva. Închipuiți-vă numa' ce jihad ar fi dezlănțuit dacă proiectul de exploatare ar fi venit de la Băsescu și nu de la Ponta. Latrina o arde în schimb la greu cu maidanezii și-și pune în cap protestatarii care se simt nebăgați în seamă. Deodată, ce să vezi. Antonescu anunță că se opune proiectului, apoi Ponta declară că el va fi cumva respins în Parlament. Așadar, multă agitație pentru nimic. Happy-end fericit, după cum spunea profa mea de română din liceu.

Însă agitația a fost doar aparent degeaba. Popularitatea tot mai scăzută a lui Crin poate exploda iar, că doar la anul avem prezidențiale și tocmai am mai prostit niște proști, pozând în salvatorii Roșiei Montana. Ne-am jucat cu uite legea - nu e legea și am mai umblat la niște procente electorale. Parcă-i vezi pe Victoraș și pe Crin, șugubeți așa, dându-și coate: "Coae, bagă fitilul, lasă-i să se agite un pic și apoi clasăm cazul, pozând în salvatori și-n ecologiști. Noi centrăm, noi dăm cu capu'. Booyah!" Cei care au ieșit să protesteze, efectiv de-a sula, umplând și online-ul de petiții fără sens, au jucat după cum le-a dictat USL-ul. Nu, nu ei au salvat Roșia Montană. Au fost doar niște marionete. Bebelușelor, dans!

Până în 2016, când teoretic ar trebui să înceapă exploatarea, mai e ceva. Multe se vor mai întâmpla. În timpul ăsta, cei de la putere profită de naivitatea celor ușor impresionabili și impulsivi. Nu mai puneți botul și nu vă mai agitați ca niște creduli care visează la o lume mai bună. Oricum o dai, tot ei câștigă. Iar zăcământul ăla va fi exploatat la un moment dat, pentru că e nevoie de bănuți iar țara asta e prea săracă (a se citi "condusă de hoți prea lacomi") pentru a nu folosi acea resursă. Până la urmă, neutralitatea mea, pe care am încercat s-o explic în câteva postări anterioare, făcându-l pe un cretin să mă numească postac RMGC, e cea mai bună opțiune. O să vedeți voi în timp.

Uite, are și Banciu să vă spună una alta despre protestele astea. Atinge subiectul la minutul 7:40, iar de la 11:40 devine chiar bun.Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)