Nadal este nr.1 în tenisul mondial

Simt nevoia să scriu asta ca o continuare a unui articol din mai 2011, când spuneam că Novak Djokovic este noul nr.1 deși oficial nu ajunsese încă pe primul loc ATP. Avem un caz similar acum: Rafa Nadal, deși pe locul 2, este fără discuție cel mai bun jucător de tenis al momentului, după un 2013 fabulos.

Am făcut eforturi să rămân treaz azi-noapte, să văd finala US Open, în care Nadal l-a învins clar pe Nole, actualul lider mondial oficial, aflat pe această poziție doar din inerție. A fost a 3-a oară când îl bate în ultimele luni, asta în timp ce Rafa a câștigat 10 turnee anul ăsta (după ce 8 luni a stat pe bară, accidentat), față de numai 3 în care a triumfat Nole. Sârbul însuși a recunoscut că spaniolul e cel mai bun din lume.

Este o eră cu totul specială în sport. Suntem contemporani cu marea echipă de fotbal a Barcelonei și a Spaniei, cu titanii Messi și Cristiano, aflați într-un etern duel, cu Rafa, Nole și Fedex (foarte probabil cea mai tare rivalitate în trei din istoria tenisului), cu super recordman-ul Usain Bolt și cu alți atleți senzaționali, despre care se vor scrie cărți și se vor face filme.

Priviți cu atenție acest schimb de mingi din finala de azi-noapte și nu uitați să respirați din când în când.
Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)