Tuesday, 10 September 2013

Nadal este nr.1 în tenisul mondial

Simt nevoia să scriu asta ca o continuare a unui articol din mai 2011, când spuneam că Novak Djokovic este noul nr.1 deși oficial nu ajunsese încă pe primul loc ATP. Avem un caz similar acum: Rafa Nadal, deși pe locul 2, este fără discuție cel mai bun jucător de tenis al momentului, după un 2013 fabulos.

Am făcut eforturi să rămân treaz azi-noapte, să văd finala US Open, în care Nadal l-a învins clar pe Nole, actualul lider mondial oficial, aflat pe această poziție doar din inerție. A fost a 3-a oară când îl bate în ultimele luni, asta în timp ce Rafa a câștigat 10 turnee anul ăsta (după ce 8 luni a stat pe bară, accidentat), față de numai 3 în care a triumfat Nole. Sârbul însuși a recunoscut că spaniolul e cel mai bun din lume.

Este o eră cu totul specială în sport. Suntem contemporani cu marea echipă de fotbal a Barcelonei și a Spaniei, cu titanii Messi și Cristiano, aflați într-un etern duel, cu Rafa, Nole și Fedex (foarte probabil cea mai tare rivalitate în trei din istoria tenisului), cu super recordman-ul Usain Bolt și cu alți atleți senzaționali, despre care se vor scrie cărți și se vor face filme.

Priviți cu atenție acest schimb de mingi din finala de azi-noapte și nu uitați să respirați din când în când.