Disconnect

Ăsta este titlul unui film bunuț, poate cel mai mișto pe care l-am văzut în ultimele săptămâni. Tagline-ul cred că este suficient pentru a vă stârni curiozitatea: A drama centered on a group of people searching for human connections in today's wired world. Avem mai multe povești care se leagă mai mult sau mai puțin între ele; ăsta e un tipar des întâlnit în cinematografia ultimilor ani. Disconnect ne arată cât de obsedați suntem de smartphone-urile, tabletele și laptopurile noastre. Suntem dependenți de interacțiune, dar cea din online te expune la mai multe pericole pe care filmul ăsta le prezintă într-un mod reușit. Jason Bateman demonstrează că poate juca și în filme serioase, nu doar în comedioare. 

Și Ce que le jour doit à la nuit e un film bun dar te enervează cumplit la final. Te revoltă. Un prea orgolios mascul, care iubea o femeie foarte frumoasă, jucată de Nora Arnezeder (pe care am remarcat-o inițial în Maniac), refuză sistematic să fie cu ea, deși ea îl iubea nespus la rândul ei, dintr-un orgoliu absolut stupid. Sau mai exact pentru faptul că era atât de nobil prostuț încât a preferat să-și țină o promisiune în loc să fie cu ea. Povestea acoperă mai multe decenii și se petrece în Algeria și în sudul Franței. O să vă placă imaginile, dar la final îl veți înjura pe bărbatul ăsta ratat. Ziceau unii în niste reviews că au plâns la final, însă mai degrabă îți dai palme, nu plângi.

The Frozen Ground e un thriller cu acțiunea plasată în Alaska. John Cusack joacă un criminal în serie iar Nicolag Cage este detectivul care-l urmărește. Cazul a fost real și s-a petrecut prin anii '70 - '80, perioadă în care acel deraiat a omorât câteva zeci de femei.

Din Arthur Newman n-am înțeles mare lucru. Mă mir că am rezistat la un film cu acest anost Colin Firth, pe care eu personal niciodată nu l-am plăcut. Cred că prezența lui Emily Blunt m-a ajutat.

Pentru că am o mamă cool, săptămâna trecută am fost cu ea la cinema să vedem 2 Guns. Nu mă așteptam la prea multe de la filmul ăsta și am mers să-l văd mai mult pentru Denzel Washington și Mark Wahlberg. Apropo de Marky Mark, am încercat să urmăresc și chestia aia numită Pain & Gain dar, oh boy, chiar nu era de mine. Apropo, asta beneficiază deja de două traduceri oficiale la noi: "Mulți mușchi, minte puțină" și "Trage tare și te scoți". Mwuahahah. Eu cred c-ar fi mers și "Mușchii mei minte nu are". Dar să revenim: 2 Guns are acțiune și umor. Merge, e un film ușurel, însă nu unul care o să vă displacă. Nota de pe IMDb este prea mare, desigur, doar acolo votează puștanii extaziați care sunt fani Batman și Robocop.

Chiar, e cazul să fac o paranteză. Ce naiba se întâmplă în ultimii ani cu cinematografia americană? Fac mult prea multe filme cu super eroi! Batman, Superman, Spider Man, Iron Man, X-Men (totul e pe bază de man/men), The Avengers, vor trage și un nou Robocop, etc. Ce naiba e asta, au dat în mintea copiilor? Singura explicație pe care o pot găsi e faptul că aceste filme dau foarte bine în cinematografele care-s tot mai tehnologizate (mai ales dacă filmul e 3D) și pentru a utiliza o astfel de resursă faci și filme din astea. Că doar nu merge să vezi o dramă sau o comedie romantică 3D.

Hai să încheiem cu filmele din seria de azi. The Reluctant Fundamentalist e un thriller interesant, despre un pakistanez care emigrează la New York și ajunge să fie angajat de o firmă foarte tare de pe Wall Street. Deși avansează foarte rapid, la un moment dat renunță din senin și se întoarce acasă. 9/11 îl prinsese la New York și toată angoasa americanilor ce se revărsa după acest tragic eveniment l-a afectat și pe el cât se poate de direct, ajungând să fie discriminat și atacat. Până în ultimele momente ale filmului nu afli dacă acest personaj se convertise într-un jihadist sau nu.

Încheiem cu prostioara numită World War Z. Bine că m-au refuzat câteva femininas, de care am tras să mergem să vedem filmul la cinema, că auzisem că e 3D și foarte scary. N-am mers la niciun cinema și l-am văzut acasă. E slăbuț, ca să nu zic că e chiar prost. Din nou specific: nu vă luați după nota mare de pe IMDb. Eu nu i-aș lăsa să voteze pe cei care n-au împlinit 25 de ani și sunt sigur că așa acele ratings ar căpăta o mult mai mare acuratețe. WWZ ăsta e un film cu zombies care distrug planeta dar apare salvatorul Brad Pitt și rezolvă cât se poate de sec cazul. Iar cei rămași vii trăiesc fericiți până la adânci bătrâneți. Sau ceva pe acolo. Serios, nu vă pierdeți vremea. Filmul are mai multe bube în scenariu și nici nu te face să empatizezi cu personajele principale.

Cam asta a fost. Vizionare plăcută.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?