Din categoria "mișto albume s-au lansat anul ăsta", azi avem KOL - Mechanical Bull

Aseară, Kings of Leon au făcut disponibil pentru ascultare noul lor album, care va fi lansat pe 24 septembrie. Puteți încerca aici, deși mie îmi făcea figuri iTunes-ul. În orice caz, vă dați seama că imediat după asta albumul a fost urcat pe torente (apropo, acum câteva săptămâni am vrut să-mi cumpăr niște cd-uri cu muzică dintr-un mall ploieștean și mi s-a spus că nu mai țin așa ceva, că nu se vând). Dar să revenim. Taurul mecanic al băieților de la KOL sună foarte bine, deși primele trei piese nu spun mai nimic. Cel puțin nu mie.

Prima este Supersoaker, lansată ca prim single acum vreo 2 luni. Nu mi-a plăcut din start și nici nu m-a cucerit între timp; o consider prea identică și la fel cu altele mai vechi, prea monotonă. Veți descoperi piese mult mai mișto pe acest disc. Pe la Don't Matter începi să te trezești, cu toate că și asta sună prea clasic. Dar măcar are ritm. Însă prima piesă care atrage cu adevărat atenția, făcând cursorul să alunece pe replay, este Beautiful War. Ea ar putut fi și mai și dacă mențineau acel crescendo până la final (aveți aici un live). Chitaristul se lansase într-o chestie foarte mișto, care ar fi trebuit exploatată și dezvoltată.

Albumul, un American original în opinia mea, crește progresiv în intensitate și ritm, are piese cu caracter de imn, gen Use Somebody (vezi Coming Back Again), iar acest chitarist tocmai menționat, pe numele său Cameron (vărul celoralți trei băieți din trupă, care-s frați), se joacă tare mișto cu efectele, așa cum m-a obișnuit. Știe să deseneze foarte frumos fundalul acustic al unei melodii. Păcat că tânărul Jared nu aduce prea multe basslines memorabile, deși m-aș fi așteptat să facă asta. Are mare potențial. Mi-au plăcut destul de mult de la prima ascultare și Family Tree (o piesă foarte creedence-clearwater-revivalish), Tonight și On the Chin (asta te cucerește din primele două secunde și ar fi fost potrivită să închidă albumul, ca un generic de final). Vă las cu superba Wait For Me, lansată ca al doilea single al taurului mecanic încă de luna trecută.Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)