Câinii le-au mâncat copilul dar ei sunt vedete TV

În veci vecilor nu voi putea înțelege asta. Cum poți să te lansezi într-un tur al televiziunilor și să șezi aparent senin în studio la câteva zile după ce ți-ai îngropat copilul sfâșiat de câini? De unde ai puterea asta? Cum poți accepta să dai interviuri? Cum poți vorbi, cum poți gândi? De asta îți arde ție? Oamenii ăștia, săracii, or fi niște maeștri spirituali care rămân zen în fața oricărei nenorociri. Alții ar intra în depresii crunte, s-ar închide în casă în durerea lor, ar avea nevoie de consiliere psihologică, ar lua-o pe ulei, s-ar dili, s-ar sinucide chiar. Dar părinții acelui copil par cel mult îngrijorați de soarta Roșiei Montana și atât.

Inițial am înjurat cu patos televiziunile tabloide care îi mediatizau excesiv și prezentau tot felul de fotografii cu ei și cu băiețelul. Dar am ajuns să înțeleg că pe ei înșiși nu-i deranjează asta. Acești părinți nu doar că nu joacă în picioare orice reporteraș tabloid care are tupeul să le bage un microfon sub nas în loc să le respecte durerea, dar chiar acceptă invitații la talk-shows. Televiziunile se folosesc de ei pentru rating și pentru a face jocul politic comandat de sus iar ei, aflați parcă în transă, acceptă asta. Mie aici mi se rupe filmul. Și chiar îmi pun niște întrebări pe care însă nu le voi da pe post.

Apreciez foarte mult Digi24, de departe cel mai elegant canal de știri din această țară infectă. Sunt singurii care nu au dat imagini cu această familie, considerând că sunt irelevante, alegând decența și discreția în raport cu drama ei și preferând să discute acest subiect pe fond. Cu atât mai mult consider acum, după ce asist la această mediatizare agresivă făcută de celelalte posturi, că Digi24 a procedat bine. Acești părinți sunt poate cel mai reprezentativ caz (sau cel puțin subiectul momentului), dar am remarcat de multe ori, siderat fiind, chestia asta pe care o discut acum: rudele unui dispărut acceptă să discute cu presa imediat după tragedie, în loc să fie muți de durere sau măcar într-atât de furioși încât să le bage ălora microfoanele și camerele pe gât. Cum dracului au puterea asta e ceva ce eu nu pot digera, nici la nivel rațional și cu atât mai puțin la nivel afectiv.

Și o întrebare de final: sunt singurul care se întreabă cum naiba a apărut scandalul cu maidanezii exact în plin protest Roșia Montană? Perfect s-au suprapus, nu-i așa? Am și eu unele dileme, dar asta nu înseamnă că o să mă apuc să susțin cauza hipsterilor.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?