Thursday, 22 August 2013

You gotta Adore Robin Wright

Cu A de la Adore, un film interesant, erotic și exotic în care tocmai am văzut-o pe fosta doamnă Penn. Avem aici un 4some intens și de lungă durată, între două milfese (Robin și Naomi Watts) și băieții lor, pe principiul "tu cu al meu, eu cu al tău, suntem open minded și toată lumea-i fericită". Robin strălucește la cei 47 de ani ai săi; emană inteligență, blândețe și erotism.

Exact așa se prezintă și în serialul House of Cards, care m-a prins deși în general nu prea-s atras de filmele cu subiecte politice. Aici o joacă pe soția unui membru al Congresului S.U.A. (Kevin Spacey), fiind expresia perfectă a acelui șablon care spune că în spatele fiecărui bărbat de succes stă o femeie puternică. Cu un caracter puternic mai exact, nu neapărat o consoartă plină de bani și de relații. Asta da soție, Mrs. Wright! Excelent jucat. Să vedem acum dacă primești Emmy-ul în septembrie (Outstanding Lead Actress in a Drama Series).

Robin & Ben
Se pare că lui Robin îi priește divorțul de Sean Penn. Au trecut 3 ani de atunci, s-a tuns, face roluri foarte mișto în filme interesante și emană vibrații dintre cele mai plăcute. Anul trecut și-a tras și un amant cu 15 ani mai tânăr, pe numele său Ben Foster, un actor pe care l-am tot lăudat aici pe blog. Mi-a plăcut atât de mult cum se prezintă tanti Wright în ultima vreme încât am scotocit prin filmografia ei să văd ce-mi scăpase până acum. Așa am dat pe peste Sorry, Haters, un film destul de twisted despre New York-ul/America de după atentate, în care Robin face un rol foarte bun, mai disturbing probabil decât filmul în sine.

Ce vă vine în minte prima oară când o vedeți pe Robin? Santa Barbara (unul dintre primele seriale soap opera care ne-au invadat universul cinefil post-decembrist), Forrest Gump, New York, I Love You? Frumos roleplay, apropo (cei doi din scena de mai jos sunt soț și soție în film):

You know, this is what I've always liked about New York. 

These little moments on the sidewalk, smoking, thinking about your life. Makes you appreciate the city better. 
You can watch the buildings. You can feel the air and look at the people. Sometimes meet somebody you feel like you can talk to.  

 You can talk about what?  

 Things you can say to a stranger. You know, when there's no past, there's no guilt.