Mai folosiți Yahoo Messenger?

Spun YM pentru că e cel mai folosit serviciu de instant messaging. Sau era. Puteți pune orice altceva în loc: Google Talk, Windows Live Messenger etc. Tot mai multă lume îmi spune că nu prea mai stă pe mess, care treptat e înlocuit de Facebook chat și de WhatsApp-ul pentru smartphones. Se pare că YM-ul nu mai e nici trendy și nici atât de util. De la "Păpușa, un id de mess se poate?" s-a ajuns la "Scumpete, dă-mi și mie profilul tău de feisbuc".

Oricum, am remarcat și eu apetența tot mai scăzută a internauților pentru platforma de chat care înlocuia cu mare succes mIRC-ul în urmă cu mai bine de 10 ani. Dacă mă dau online pe YM (lucru pe care-l fac din ce în ce mai rar), doar vreo 8 contacte m-ar apela, chit că aș rămâne logat cu lunile. Restul ar lăsa vreun mesaj doar în cazuri rarisime. Pe Facebook, în schimb, sunt apelat de un număr mult mai mare de contacte, deși acolo nu apar niciodată online.

Mesageria Facebook-ului concurează serios instant messaging-ul clasic pentru că oferă practic și chat și email, 2 in 1. Și nu are limitări atunci când persoana de contact este offline. Mărturisesc că n-am testat încă video calling-ul de pe Facebook, capitol la care YM-ul progresase în ultimii ani, ajungând cam la același nivel cu Skype-ul din punctul de vedere al calității transmisiei video/audio. Și dacă tot am ars-o coca style mai devreme, știți cum cer cimpanzeii ăștia un video call? "Dă-mi și mie webu'!". Niciodată n-am înțeles de ce webcam se prescurtează web (as in world wide web) și nu cam, de la camera, așa cum ar fi logic. Dar să trecem peste.

Deocamdată nu renunț la YM și puteți să mă contactați și acolo, pentru că mă loghez des. Voi pe ce platformă comunicați cu cel mai mare spor? La final rămânem c-o poantă care nu prea-i poantă: cică 5% dintre conversațiile pe Skype încep cu "Salut!", 10% încep cu "Ce faci?" iar 85% încep cu "Bă, mă auzi? M-auzi, coaie?!". Ziceți că nu-i așa!

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)