Hai să-l oprim pe boul numit Mihai Morar!

Despre acest bou care lansează campanii anti-boi care de fapt nu-s boi am mai scris. De ce este Mihai Morar cât se poate de bou și absolut ridicol? Uite d'aia: pentru că a propagat un fals în online, doar pentru a părea un ins elevat, cu suflet mare, care astfel și-ar merita simpatia mulțimii impresionante de dobitoci ușor impresionabili, care gândesc la prima mână și apoi devin activiști din mouse. Proștilor, nu mai dați share la toate idioțenile, fără a verifica un pic veridicitatea acelor cazuri!

Iată ce a făcut Morar (că doar lucrează la trustul Intact, nu altundeva). A luat o poză cu un "ucigaș de urși", a fotoșopat-o un pic, i-a tras un text peste și un copyright jenibil și apoi a trântit-o pe net, însoțită de un text agresiv și indignat la adresa "boului care ne ucide urșii". E posibil să șteargă postarea între timp (de fapt mă mir că n-a făcut-o încă, pentru că tot poporul s-a prins cât de tâmpit a fost), așa că îndosariem mai jos mărețul său text, pentru posteritate:


"HAI SA OPRIM BOUL CARE NE UCIDE URSII. CITITI SI DISTRIBUITI. 
Boul traieste intr-un orasel din Scotia. Ursul brun mai traieste liber in Europa doar in Romania.
Boul e universal. Ursul brun mai are doar vreo 3000 de frati in Romania. (in epoca lui Ceausescu erau vreo 12.000) 
Boul ucide inarmat. Si se pozeaza cu prada insangerata in muntii Romaniei. Da click aici daca nu ma crezi: http://goo.gl/zpuIbe 
Pentru ca boul nu e bou destul daca nu e si fudul. 
Ursul brun ucide doar provocat. In ultimii ani, din ce in ce mai des. Pentru ca, spun oamenii muntilor, ursul, in lupta lui pentru supravietuire, a inceput sa vada in om un calau. Pe buna dreptate. 
Boul e consecvent. A ucis, ucide si va ucide. Pe contul lui de facebook, boul, pe nume GEORGE RICHMOND ELLIOT (ce nume nobil, ce destin de bou) anunta o vanatoare in Romania: OCTOMBRIE 2013, 4500 EURO PE CAP DE URS BRUN UCIS. Un chilipir. Pentru ca el singur se lauda: ”O sa va omoram toti ursii, toate pasarile din Delta Dunarii, toti cerbii lopatari. Sunteti o tara ieftina, aveti conducatori ieftini si politicieni corupti, asta meritati.”
Citatul sau e un fel de ”pisatul boului”, cum ar numi-o traditia romaneasca. Boul se urineaza oriunde, nu tine cont de reguli, legi, tratate sau onoarea vanatorilor. 
Tine doar de noi, locuitorii acestei ”tari ieftine”, cu ”politicieni corupti” (aici boul are dreptate, din pacate), ca in octombrie Romania sa nu se transforme in ”Pisatul Boului”. 
Boul scotian se va poza din nou cu trofeele ucise Carpati. Iar daca il vei intreba de ce se afiseaza cu ursul brun in poze o sa spuna: ”Pentru ca este un exemplar superb!” 
Boule, si maica-ta poate ca e o femeie superba, trebuie sa descarci arma de vanatoare in dumneaei ca sa ai o amintire de neuitat? 
Cu scarba, un RAU, DA’ BRUN,
Mihai Morar."

Rău și prost tare, stimabile. Dacă aș face o gafă din asta n-aș mai ieși vreo lună în public. Ăsta e un exemplu clasic de cum poți manipula mase întregi de proști, fie c-o faci voit sau nu. E atât de simplu! Pentru cei care nu s-au prins încă de ce acest Morar este exact boul universal menționat de el mai sus, cităm din articolul Adevărul pe care l-am linkuit la începutul acestei postări (vă recomand să citiți întregul articol pentru a vă da seama de mai multe chestii, inclusiv de modul în care ne facem de căcat ca țară, într-un mod absolut gratuit):

"Povestea e un foc de paie făcut să pară un incediu devastator. Iată argumentele: 
1. Vânătoarea este legală în România, atât pentru români cât şi pentru străini. 
2. Vânătorii din România ne aduc cu picioarele pe pământ: vânătoarea e chiar necesară pentru că avem un surplus de urşi. 
3. Fotografia care a scandalizat România nu a fost făcută la noi în ţară, ci în Peninsula Alaska. 
4. Omul care zâmbeşte din spatele ursului împuşcat, şi care a fost făcut „bou”, „bestie” „javră” nu este autorul postării de pe Facebook, ci un american care a vânat în Alaska şi a cărui poză a fost furată de pe un site de vânătoare din SUA. 
5. Anunţul scoţianului George Richmond Elliott nu putea fi decât o înşelătorie menită să stoarcă bani de la naivii care ar fi putut crede că vânătoarea se organizează la fel de uşor ca un joc de bridge. George Richmond Elliott nu avea decât un cont de Facebook, o adresă de email şi o firmă intitulată pompos, dar fără site de internet şi cu un capital de o liră sterlină. Cu un asemenea arsenal nu se pot organiza excursii de vânătoare în ţări străine. 
[...] 
Ca orice vedetă de radio şi televiziune, Mihai Morar vrea să fie popular pe Facebook. El a prelucrat poza cu ursul împuşcat, i-a dat puţină culoare, ca să fie mai frumoasă, şi a scris pe ea: “Opriţi boul care ne ucide urşii!”. La final a branduit-o cu numele său: “by Mihai Morar”. A scris lângă ea un text nervos: “Pe contul lui de facebook, boul, pe nume GEORGE RICHMOND ELLIOT (ce nume nobil, ce destin de bou) anunţă o vânătoare în România. (…) Ţine doar de noi, locuitorii acestei «ţări ieftine», cu «politicieni corupţi» (aici boul are dreptate, din păcate), ca în octombrie România să nu se transforme în «Pişatul Boului»”. 
Iniţiativa lui Mihai Morar a strâns până acum 17.000 de share-uri şi 8.000 de like-uri”. Sunt cifre uriaşe care generează apariţia respectivei poze pe sute de mii de conturi de Facebook. L-am întrebat pe Mihai Morar dacă nu s-a gândit să mediteze puţin sau să facă o minimă verificare înainte de a posta această poză. S-a arătat indignat: “Nu mă interesează a cui e poza sau cine apare în ea. Eu nu sunt şoarece de internet să stau să caut de unde e luată poza. Nu sunt nici jurnalist şi nu trebuie să respect vreun cod deontologic. Eu am doar o emisiune la TV şi una la radio, nu sunt angajat ca jurnalist. Eu l-am făcut bou pe George Elliott, nu ştiu dacă era el sau nu în acea poză. Poza aia era pe Facebook, conţinea violenţă, nu e treaba mea să verific de unde e luată”.

Normal că nu te interesează a cui e poza și nici cine apare în ea, lăbare. Și evident că nu ești jurnalist. Ești doar o paiață ieftină, care s-a făcut de rahat de atâtea ori și într-un asemenea stil încât nu înțeleg cum de nu se retrage în pădure. La vânatoare de urși, că e atât legal cât și recomandat pentru ecosistem. Boule.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?