Ițăboi!

Așa a exclamat toată planeta odată cu nașterea pruncaletelui regal, în urmă cu câteva zile: "It's a boy!". Și toate viețuitoarele, de la cel mai retardat exemplar homo sapiens până la ultima maimuță bleagă din Nepal, au dormit mai liniștite în noaptea ce a urmat. D'aia n-aveam noi pulover pe gât, noroc în amor și conturile pline, pentru că nu știam sexul acestui bebeluș. Dacă ar fi după mine, omului de rând (britanic și nu numai) n-ar trebui să-i pese de așa ceva. De ce te-ar interesa cine îți va fi rege peste vreo 60-70 de ani, când tu vei fi oale și ulcele? Sau de ce te-ai închina vreodată unui rege? Însă lucrurile sunt mai complexe se pare. 

express.co.uk
Acest Ițăboi este deja un trendsetter. De fapt nu el, mititelul, ci mai degrabă ai săi părinți și toată casa aia regală. Ca niște cimpanzei autentici, mai toți părinții care au adus pe lume copii recent s-au apucat să cumpere scutece ca ale ăluia, scaune pentru mașină identice (cică s-au triplat vânzările acestui tip de scaun în ultima săptămână) și se estimează că George, primul dintre cele trei prenume ale lui Ițăboi, va deveni într-un an al 4-lea cel mai popular nume al nou-născuților din UK. E drept că nu știu pe ce loc se află acum dar mi se rupe. Una peste alta, atenție prieteni, Ițăboi va fi pompat 370 milioane $ în economia britanică până la finele lunii august. Fac pariu că s-ar găsi foarte mulți oligofreni care ar cumpăra până și peimpărșii folosiți de acest Georgică, dacă prin absurd ar fi licitați vreodată.

Deci da, Ițăboi este o afacere uriașă. Prost nu e cine cere, prost e cine dă. Și atâta vreme cât planeta va fi majoritar populată de cetățeni simpli, ușor impresionabili, de snobi și de oameni lipsiți de preocupări, futuți constant și bine de grija altora, astfel de lucruri vor fi profitabile. Consider că până și un manelist (sau ultimul fotbalist cocalar, să zicem) e mai îndreptățit să aspire la statutul de vedetă, pentru că măcar unu' din ăsta a făcut el însuși ceva pentru a prosti masele și pentru a fi adulat, nu a fost suficient să se nască și atât. Pe mine unul mă doare-n glanda salivară de Ițăboi și, omenește vorbind, nu văd nicio diferență între el și un copil somalez care tocmai s-a născut într-un cort. Într-o civilizație planetară cu adevărat evoluată spiritual n-ar exista diferențe nici din alte puncte de vedere.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?