Altu' care cere să fie eutanasiat. Da' de ce nu s-aruncă de pe bloc?

Nu pe bune. Toate ziarele și posturile TV au dat azi știrea asta: un bărbat din Câmpia Turzii a trimis o scrisoare deschisă către guvernanți, în care solicită să fie eutanasiat pentru că nu mai are din ce trăi, fiind șomer. Despre pseudo-eroii aștia extremiști, transformați în vedete de către media, am mai vorbit în urmă cu doi ani. O să mă refer succint și la cazul ăstuia.

Iată ce spune el: 
"Implor organele statului român să-mi ofere un cadou pe care îl doresc cu ardoare, şi anume eutanasierea. Această scrisoare deschisă este un ultim ţipăt de disperare, întrucât la 12 iunie 2012 mi-am pierdut locul de muncă avut la Mechel Service Câmpia Turzii şi până în acest moment, terminând şi perioada de şomaj, nu am reuşit să îmi găsesc un alt loc de muncă. Părăsit de familie (pentru acest motiv) şi fără niciun venit, singur singurel fiind, nu văd nicio alternativă de supravieţuire, aceasta fiind o a doua undă de seism din viaţa mea, care a durat din 2006 până în 2012. Negăsirea unui loc de muncă se datorează în primul rând vârstei. Nu mai pot îndura discriminările şi marginalizările la care sunt supus, discriminări la care cei în drept nu vor să se implice", a spus Florea. 
"Până la urmă, greva foamei (pe care o va începe pe 31 iulie cică) mă va duce tot la moartea pe care acum mi-o doresc mult. Am decis ca greva foamei să o fac la domiciliul meu, căci, singur fiind, atunci când rezistenţa organismului cedează, nu există nimeni care să mă ducă şi să mă aducă dintr-un loc public, aşa că prefer să îmi dau duhul în locuinţa mea".

 Cinic vorbind, n-am cum să nu punctez următoarele:

  • După cum am subliniat în citatul de mai sus, el specifică de două ori că își dorește foarte mult moartea. Ok, e dreptul lui, e necazul lui. Dar dacă într-adevăr își dorește asta, de ce nu sare de pe bloc? De ce nu se bagă sub tren? De ce nu ia un pumn de pastile? Come on, modalități sunt destule. Altfel este doar un cry baby și un șantajist sentimental, cu scrisorile lui deschise cu tot. Ce ar fi dacă toți ăia aflați într-o mare belea s-ar apuca să trimită astfel de scrisori guvernanților și ar începe să se văicărească în direct la televiziunile tabloid?
  • Când soliciți să fi eutanasiat, fie ești paralizat și incapabil să-ți iei zilele singur, fie nu ai coaie s-o faci și/sau vrei doar să atragi atenția asupra ta. Ardeleanul ăsta sigur se încadrează la ultimul punct. Serios, ce-i aia să-i ceri cuiva să te omoare? Fă-o în morții tăi singur, dacă într-adevăr asta vrei. Fără show, fără a crea coșmaruri altora. Ăștia-s o rușine pentru nefericiții imobilizați într-un pat care vor pe bune să moară și nu pot. Și reprezintă poate o rușine și mai mare pentru cei care ar da orice să mai trăiască dar se sting, în timp ce niște păcălici se joacă de-a eutanasia prin presă.
  • Aflăm că s-ar fi sesizat deja Directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj și că îi va pune o pilă pentru un interviu. Bravos, nene! Băi, ia, toți șomerii să înceapă să amenințe președinția și guvernul că se sinucid sau că intră-n greva foamei, apoi să se ducă în direct la Antena 3 și să spună că Băsescu e de vină. Poate vă scoateți și voi cu un interviu. Așadar ignorați ce am spus la finalul primului punct. 
  • Există cazuri mult mai grave decât ăsta prin care trece ardeleanul "care-și dorește moartea", devenit vedetă peste noapte. Da, îi înțeleg durerea, nu o neg câtuși de puțin, dar ca el sunt alții, MULȚI alții. Așa că oricât aș empatiza cu el, n-am cum să nu-i bat obrazul. Rușine să-i fie, cu eutanasia lui astăzi și mâine.
  • Putem ignora tot ce am spus până acum și lua în calcul varianta, cât se poate de plauzibilă, că acest nene a fost plătit de către vreun trust media și, implicit, toată treaba cu eutanasia e o făcătură. În cazul ăsta n-am mai empatiza cu nimeni și nici nu le-am mai bate obrazul, ci le-am zice unele mult mai grele, pe care momentăm nu le dăm pe post.

În orice caz, oricum ai da-o tot un rahat rămâne, din orice unghi ai privi știrea asta. Fapt divers: România are un șomaj mult mai scăzut decât alte țări din Europa, într-un moment în care ratele respective ating maxime istorice. Detalii aici. Bine că nu se sinucid toți, că s-ar alege praful de bătrânul continent.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?