Telecomanda și decodorul de la UPC îți oferă un atac cerebral instant

Din fericire, peste tot pe unde am stat am fost client RCS-RDS. Ai mei sunt clienți UPC însă și, de fiecare dată când ajung acasă, a porni nenorocitul de televizor și a schimba canalele reprezintă probe de foc pentru retardatul din mine, care se întreabă dacă e cumva nevoie de o facultate sau măcar de un curs special pentru a putea folosi rahatul ăla de telecomandă.

Cele mai mișto lucruri sunt alea simple. Niciodată nu e nevoie să te complici fără rost. Cu atât mai puțin în cazul unui decodor tv. E vorba de un fuckin' tv, for fuck's sake! Iei telecomanda, apeși un buton, pornești scula, apoi apeși alt buton și schimbi canalele. Așa e la RCS-RDS și în toate zonele planetei populate de oameni normali la cap. Meh. Nu merge așa cu ăștia de la UPC. Ca să pornești atât tv-ul cât și decodorul și pentru a putea activa programele memorate, e nevoie să apeși o combinație de 3 taste. Altfel se fute șmecheria. Rămâi cu ecranul plin de purici și n-ai habar cum să revii de unde ai plecat. La fel se întâmplă si dacă vrei să schimbi canalul și apeși vreun buton greșit. Cred că până și noul Airbus A350 decolează fără să fie nevoie să apeși atâtea butoane, să moară Ciprian Porumbescu de nu. UPC funcționează pe principiul "Hai să ne complicăm dracului și să alambicăm o chestie care ar putea fi extrem de banală, pentru că ne-am gândit să mai inventăm o dată roata dar ne-a ieșit ovală".

Tocmai am pățit-o iar, așa cum o pățesc de fiecare dată când ajung la Ploiești. Am încercat să butonez, am pierdut legătura cu satelitul (UPC, we have a problem!) și am abandonat rapid. Mintea mea nu e programată să rețină astfel de căcaturi. Țin minte tot felul de chestii frumoase sau nu neapărat, utile sau mai puțin importante, fac tot felul de asocieri, sunt foarte bun cu datele calendaristice, am o memorie foarte bună în general, dar efectiv nu pot reține combinația de 3 taste care pornește, în pula mea, un televizor conectat la UPC.

Probabil că al meu creieraș refuză să rețină chestii care nu ar trebui să constituie un issue. Nu poate fi programat în sensul ăsta. Îi dă delta mai mic ca zero, ca în cazul ecuațiilor de gradul doi care nu au soluții în mulțimea reală.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)