Revolta românului de rând

"Domne', Nadia e un simbol! Trebuie să ne prețuim valorile! Cine suntem noi să ne luăm de Nadia Comăneci?!"
Păi mă iau și de Isus Hristos dacă o comite cumva la a doua venire. Asta nu înțelege românul de rând: dacă un om este o valoare incontestabilă, dacă a făcut fapte bune, dacă are în general o imagine extraordinară și așa mai departe, asta nu-l absolvă de critici și repercusiuni iar eu, chit că-s ultimul pulea în raport cu el, am dreptul să-l critic atunci când consider că face o nefăcută. Pe tema asta vă recomand să citiți acest articol. Iar acum hai să lămurim care e faza cu Nadia.

Celebra fostă gimnastă face reclamă la margarină, de ceva ani deja. Habar n-aveam și oricum m-ar fi durut fix în șpiț pe tema asta, pentru că, ignorant fiind, nu știam că margarina e nocivă. Eu oricum nu consum așa ceva; abia dacă mănânc unt. Ei bine, ce să vezi. În ultimele două zile a vuit tot online-ul pentru că o pseudo-vedetă din asta de pe la noi, Luana Ibacka (înțeleg că e fosta nevastă a lu' Cabral), a atacat-o pe blogul personal pe Nadia, a cărei campanie cu margarina pizdei mamii lor a devenit mult mai agresivă în ultima vreme, inclusiv în școli (Nadia se deplasează personal să spele creierașele puștanilor). Detalii aici. Turcescu s-a autosesizat și a jignit-o pe Nadia pe pagina sa de Facebook (a fost cam mârlan, ce-i drept), ștergându-și ulterior postarea. Lătrăii Mircea Badea și Victor Ciutacu au sărit imediat la gâtul lui Turcescu. Și uite așa s-a iscat nebunia. Toate blogurile și paginile Facebook care dezbăteau subiectul erau pline de "Cine ești tu, Turcescule, să te iei de Nadia?! Ești un nimeni pe lângă ea!". De parcă Nadia Comăneci ar fi o entitate intangibilă la care putem cel mult să ne închinăm. Dar nu asta-i ideea, idioților. Atenție la fond, nu la formă. Contează mai puțin cine se ia de Nadia, important e dacă acea persoană are dreptate sau nu.

Părerea mea: este super ridicol și chiar periculos că o persoană publică de talia Nadiei Comăneci face o campanie atât de agresivă unui produs nesănătos, pentru un bănuț în plus (n-o avea destui, dracului?!), mințind cu nerușinare cum că-și hrănește fiul cu așa ceva. Atâta ipocrizie, atâta prostituție? Și da, după cum spuneam la început: este ok să te revolți, este ok s-o critici. În cazul ăsta nu mai contează cine a fost Nadia Comăneci și ce a făcut pentru România. Primul 10 din istoria gimnasticii, obținut de ea în urmă cu 37 de ani, va însemna fix pix atunci când copiii tăi vor avea de suferit pentru că au mâncat tâmpenii. Doar Nadia zicea că-i bună margarina, nu?

Revoltă-te pentru asta, românule. Nu pentru că e atacată Nadia. Te fute grija întotdeauna aiurea. Mereu îți plasezi prost afecțiunea. Așa cum o faci și la adresa gibonului albanez a cărui aniversare este chiar azi, motiv pentru care (culmea tupeului, îți stă mintea-n loc) a cerut o zi de permisie, să iasă de la zdup pentru a merge acasă, să petreacă alături de machidonii lui. "E om bun, Becali. A făcut biserici, a dat la săraci. Nu merită să stea la pârnaie". Așa gândește prostul, manipulat și de alde Vadim sau Florin Condurățeanu, acest expirat sinistru, părerolog despre orice și profund gânditor de sub ochelarii ăia colorați ridicol, mare milos și el la adresa lui Gigi. Am văzut acum două zile acest cuplu freak-comic, Vadim-Florin, la un talk-show. Mai că plângeau sărăcuții de mila gibonului și ne explicau cum merită el să fie acasă cu familia de ziua lui.

Rușine să vă fie, 'tu-vă muma-n cur de profitori. Îi prostiți pe proștii revoltați, cimpanzeii ăia nefericiți cu tricouri FREE GIGI. Ăia care nu înțeleg că Becali mai mult a furat decât a dat și că, fiind condamnat în vreo trei dosare penale deja, merită să facă pârnaie, indiferent câte biserici și câte case a construit. Poți fi Maica Tereza - dacă însă îi dai în cap unuia sau dacă furi, plătești. Nu contează absolut deloc câte fapte bune ai făcut. Dar aceste idei nu pot penetra creierul neted al românului de rând. El plânge după Gigi și se revoltă că e atacată Nadia. N-are importanță că pe Becali îl doare-n penis de sărăcia lui, că el de fapt e bogat și că se va întoarce la acea bogăție chiar mult mai repede decât ar trebui. Nu, frate. Free Gigi, că e om bun. Sau măcar o permisie să-i dea, dă-n dumnezeii mă'sii precedentul care s-ar crea, precum și ideea de justiție, insituții ale statului, reguli, legi și alte lăbăreli din astea. Asta e cauza dreaptă a celor săraci cu duhul.

Oricum, până când o ieși de acolo, eu zic că i-ar prinde bine niște margarină din asta de la Nadia. La dușuri nu se știe niciodată.Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Arenele mele