11 filme, în ordinea numerelor de pe tricouri

Începem cu The Place Beyond the Pines, un film bun construit pe 3 secvențe diferite, dar legate între ele. Personajul lui Ryan Gosling moare în prima treime, așa că fanele lui să fie pregătite. Bradley Cooper promite tot mai mult să depășească faza de actor arătos și doar atât. În film apare și Rose Byrne, pe care n-o mai văzusem de mult și peste care am dat și în comedia britanică I Give It a Year, care m-a amuzat teribil pe alocuri. Dacă sunteți sătuli de comedioarele romantice clasice, încercați filmul ăsta.

Un film mișto este și Hemingway & Gellhorn, cu Clive Owen și Nicole Kidman în rolurile celor doi amorezi, plus Lars Ulrich, tobarul Metallicăi - și el pe acolo. Acțiunea are loc în timpul WWII, deci există un bonus pentru cei pasionați de astfel de filme. Pe Nicole am văzut-o și in Stoker, un thriller pretențios și foarte plictisitor, al cărui rating mi se pare mult mai mare decât e cazul. Un thriller bun este însă Dead Man Down, tras la New York, avându-l pe Colin Farrell în rolul principal și pe Terrence Howard în rol de bad guy, așa cum nu-l prea văzusem. Însă îi stă bine.

Am mai dat și pe la cinema, unde am văzut Now You See Me, un film foarte alert și chiar umoristic pe alocuri, care te menține concentrat pe toată durata sa. Michael Caine poate candida cu succes la titlul de "cel mai insipid mare actor din istorie", alături de Woody Allen. Jesse Eisenberg începe să mă plictisească în rolurile astea de geek extrem de talentat într-un domeniu anume; bașca stilul în care vorbește, mereu în turbo mode. În schimb Woody Harrelson este încântător ca întotdeauna, iar Mark Ruffalo un actor care și-a cimentat deja acest trashy-wacky-funny trademark style. E mișto și faptul că filmul este tras prin New Orleans și New York, două orașe americane care gâdilă foarte plăcut călătorii din voi.

Mergem mai departe cu Phantom, un thriller despre un submarin rusesc din WWII, cu Ed Harris în rolul principal, secondat de David Duchovny, care la început pare bizar într-un rol serios, dacă ești obișnuit cu el din Californication. Apropo, în film apare și Jason Beghe (adică Bates din același serial). E oarecum funny faptul că personajele vorbesc în engleză, dar se poate trece peste asta. Blood este un film britanic care ar fi putut fi mai mișto, dacă nu creau un personaj principal (jucat de Paul Bettany) atât de scelerat, pe alocuri nejustificat. No One Lives este un thriller de genul "Mi s-a pus pata pe gașca voastră așa că o să vă omor pe toți, rând pe rând". Să zicem că merge și nu alunecă în categoria de mai jos, anume asta:

Filme pe care chiar nu vi le recomand - Last Passenger și The Call, acesta din urmă avându-le pe Halle Berry și Abigail Breslin ("mica rază de soare") în rolurile principale, insuficient însă pentru a salva imaginea unui thriller slabisim.

S-aveți un weekend prelungit plăcut!

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)