Să fie amenzi pentru cuțofilii miloși

Cică ar exista un proiect pentru amendarea celor care hrănesc maidanezi. Foarte fumos, așa si trebuie. E drept că până s-o adopta, implementa etc. se vor mai perinda multe generații de maidanezi în wild wild east-ul nostru balcanic, dar bine măcar că există această idee. Însă ce ne facem, fraților, că nici așa nu e bine. Deja apar reacții  negative la adresa acestei posibile prevederi (una dintre ele de la o prietenă bună cu care mă cert chiar acum). Eutanasiere nu vreți, adăposturi și adopții ca lumea nu sunteți în stare să faceți și ați mai vrea și să hrăniți cățelușii în continuare, nestingheriți. 

I-auzi tip de gândire: cei care nu-s de acord cu hrănirea maidanezilor doresc moartea lor în chinuri, deci această prevedere e un bullshit. Sincer, eu rămân prost când văd o astfel de poziționare față de această problemă. Această gândire la prima mână, lipsită de orice perspectivă și 100% emoțională mă lasă perplex. Uite, pe bune, hai să convenim că eu sunt prostul aici. Și în prostia mea gândesc așa:

În primul rând, chiar dacă cineva îi vrea morți, în chinuri sau nu, care ar fi problema? Dar nu-i asta faza. Câinii în niciun caz nu vor dispărea și nu vor muri în chinuri, sărăcuții de ei, dacă diverși zevzeci nu le-ar mai da de mâncare. Însă a da de mâncare unui animal al străzii înseamnă că tu, cercopitecule, întreții acest fenomen. Tu ești responsabil (doar în teorie, nu și în practică din păcate), de orice belea ar produce acel câine. Tu îi faci pe acei câini să se aciueze pe la blocul tău sau pe lângă ograda ta, îi faci să devină teritoriali și, implicit, agresiv cu străinii care trec prin zonă și așa mai departe. Tu faci mizerie pe trotuar cu resturile tale revărsate din prea multă milă imbecilă, împuți aerul, sporești microbii. Și am putea continua cu aceste efecte negative.

Nu poți hrăni un animal al străzii în timp ce nu-ți asumi nicio responsabilitate pentru el și mai și susții că de fapt nu ai vrea să mai vezi câini pe stadă.  Fie îl iei acasă, îl vaccinezi, îl hrănești și nu-i mai dai drumul vreodată pe stradă, fiind RESPONSABIL pentru el, fie îl lași dracului în pace. Că dacă pe mine mă va mușca maidanezul hrănit de tine nu-mi vei plăti tratamentul, ipocritule. Ai spune că n-ai nicio treabă, că Fetița de la scara blocului nu e a ta.

Așadar: fie îți asumi responsabilitatea totală a întreținerii unui animal, fie el nu există pentru tine, mai ales în condițiile în care acel animal este pericol public. E atât de simplu. Habar n-am când și dacă se vor pune în aplicare aceste amenzi. Dar ceva trebuie făcut. Aceasta ar fi doar o măsură dintr-un pachet mai larg, care ar trebui utilizat pentru a elimina câinii de pe străzi.

p.s. Dumnezeu te iubește la fel de mult și dacă nu dai papa javrelor de pe străzi, am eu așa un feeling.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Despre noile albume Byron și Kumm (altfel spus: Așa Da - Așa Nu)