A Few Good Thrillers

Știu că vă era dor să mai înșir ceva filme, așadar notați. Că tot vine weekend-ul.

El cuerpo. Spaniolii ăștia fac filme bune, deja nu mai am dubii. Ăsta e un thriller a cărui acțiune se desfășoară pe parcursul unei singure nopți iar finalul este foarte surprinzător. În ultimele 2-3 minute se unesc toate piesele puzzle-ului. O să vă placă.

Mergem mai departe cu alt thriller european: Welcome to the Punch. Este tras la Londra, care arăta pretty sexy și modernă sau poate că o văd eu cu alți ochi în filme după ce am vizitat-o. În rolul principal este James McAvoy - îmi place tipul. Filmul prezintă cazul unor polițiști corupți, dar mi-a plăcut mai mult prin prisma obsesiei și devotamentului actorului principal, mai exact a ideii că peste unele chestii din viața ta chiar nu poți trece prea ușor și există destule capitole neîncheiate pentru fiecare dintre noi. În final, polițistul obsedat de prinderea unui bad guy ajunge să facă echipă cu el. 

În filmul de mai sus am remarcat un actor destul de interesant: Peter Mullan. L-am văzut și în The Liability, alături de Tim Roth și de Jack O'Connell, foarte bun în roluri de puști idiot și semi-violent. Avem aici un fel de road movie cu un dozaj perfect de twisted shit & umor. 

Sarah Shahi
Ei bine, dacă acum câteva săptămâni vă spuneam că Arnold a revenit și tot supărat a rămas, exact asta putem afirma și despre Stallone, care la ai săi 66 de ani a tras Bullet to the Head, mușchiulos ca în tinerețe și tatuat nevoie mare. În film am remarcat-o pe Sarah Shahi și i-am dat nota 10. Pentru cum arată, desigur, nu pentru altceva.

Avețí boală pe bancheri și pe în general pe băieții ăia de pe Wall Street care ne-au băgat pe toți în criză în urmă cu aproape 5 ani? Atunci trebuie să vedeți Assault on Wall Street, un film în care un tip obișnuit pierde tot ce avea (including his mind) și începe să execute bancherași și corporatiști. Filmul este perfect pentru cei care defulează pe temele de acest gen. Păcat însă că n-au ales un actor mai ofertant pentru rolul principal. 

Când am văzut afișul filmului Snitch, am vrut să dau skip instantaneu. Pe actorul principal nu-l prea înghit. Nu mai știu ce m-a făcut să-i ofer o șansă totuși; poate prezența lui Susan Sarandon în distribuție. Filmul e chiar mișto, peste așteptări. Și culmea: dulapul ăla nu dă nici măcar un pumn tot filmul. Barry Pepper e un actor bun, la modul ușor disturbing. 

Facem un salt înapoi în timp și ajungem la Trapped. De regulă recomand în special filme noi aici pe blog, dar ăsta chiar merită. În rolurile principale îi avem pe Kevin Bacon și Charlize Theron (sau Charlton Tenton, după cum spunea cineva odată). Dakota Fanning era micuță, dar a jucat excelent. Și dacă astăzi am pomenit vreo trei filme europene, încheiem cu Metro, un film rusesc pe care nu l-am văzut încă pentru că nu i-am găsit o subtitrare decentă. Se prezintă destul de tentant.

That was all, guys. Knock yourselves out.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)