Vă era dor de un episod cu maidanezi?

După ce vreo 5 ani am susținut cu patos aici pe blog ideea că nu vom scăpă de acest fenomen dacă nu omorâm câinii și că orice altă metodă de a curăța străzile reprezintă o frecție, nici eu nu știu cum de m-am calmat pe subiectul ăsta și iată că se face un an de când n-am mai scris pe temă. Ajunseseră unii să-mi spună că-s scelerat și că mi se activează sindromul Tourette când vine vorba de maidanezi. Acum revin doar să vă spun că urăsc când am dreptate.

Primăria București cică a făcut un "plan" pentru a rezolva problema câinilor fără stăpân. Intrați și citiți, ca să vă faceți o idee. În articolul din Gândul aveți chiar link la documentul oficial. E de ajuns să citești pe diagonală ca să-ți dai seama imediat că e vorba de o labă ieftină. Adopții? Microcipări? Marș, mă. De când le auzim pe astea? Cine va adopta,  în cristosu' mă'tii de Opresc demagog, atâția maidanezi, bașca să mai dea și 170 de lei pe unul? Vă reamintesc ce spunea al nostru primar în campanie, acum un an: "Până în decembrie nu veți mai vedea maidanezi pe străzi". Cu ochișorii mei l-am urmărit la tv afirmând asta și i-aș fi tras o flegmă între ochi, prin ecran. Deși atunci locuiam în Cluj, oraș în care nu am văzut vreodată mai mult de doi maidanezi la un loc. Și vă spuneam la acea vreme cât de ipocrit este acest primar și că nu se va schimba nimic.

Există o singură cale să scapi de maidanezi, iar ea se numește exterminare. Exact așa cum faci cu șobolanii și cu alte vietăți ABSOLUT INUTILE și doar CAUZATOARE DE BELELE, așa cum sunt maidanezii. Of, sună urăt, sunt un crud și un scelerat... da, știu. S-ar putea face exterminarea asta? Tehnic vorbind ar fi foarte simplu. Dar nu se vrea asta, iar prezența acestor cotârle pe străzi va tinde asimptotic către infinit, în timp ce o vom arde cu planuri imbecile, adopții, sterilizări, adăposturi, microcipări și alte cretinități fără seamăn.

Recomand și acest post.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Despre noile albume Byron și Kumm (altfel spus: Așa Da - Așa Nu)