Sound City: Rockumentary & Music Album

Dave Grohl, unul dintre artiștii mei preferați all time, a făcut o chestie foarte mișto. S-a apucat să producă și să regizeze un documentar despre un celebru studio de înregistrări din Los Angeles, numit Sound City Studios. O tonă de discuri celebre s-au tras în acel loc, printre care și Nevermind-ul Nirvanei. Dar asta nu e tot. În 2011 acest studio s-a închis, iar Dave a achiziționat mai multe scule de acolo, printre care și consola de mixing Neve 8028. A luat-o frumușel la el acasă, a sunat diverși artiști celebri și a tras un album: Real to Reel, considerat un fel de soundtrack al documentarului. 

"We started playing for the first two hours, maybe, we were so in awe of Paul (McCartney) that we forgot about Nirvana. It took a few hours before I realized, wait a minute... we haven't done this in maybe 20 years, Krist and Pat and I – wow, how cool. And fuckin' Paul is here, too."   
Dave.


Astfel, Dave nu povestește numai istoria Sound City, dar o și duce mai departe. Recomand acest material video tuturor pasionaților de rock. Iar după ce vizionați documentarul, ascultați albumul. Dave Rock 'n' Grohl și colegii săi de la Foo Fighters colaborează cu nume ca Paul McCartney, Stevie Nicks, Rick Springfield, Krist Novoselic și alți roacări celebri. Preferatele mele sunt Heaven and All, You Can't Fix This și If I Were Me.

Iată documentarul integral. Mi-a plăcut când au vorbit despre schimbările aduse în industria muzicală de către noua eră digitală și faptul că Sound City Studios arăta ca un shithole, dar cu toate astea tu, artistul, nu aveai cum să nu te îndrăgostești de el.Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Arenele mele