O duzină de filme, nu neapărat de duzină

Cinefil prolific fiind, am să vă înșir 12 filme pe care le-am văzut în ultima vreme. Hai să începem, în ordinea numerelor de pe tricouri.

Promised Land. Aici avem exact tema Roșia Montană. Filmul e bun, dar m-a dezamăgit un pic prin finalul bullshit de tipul "binele învinge, fuck the money, hai să fim cinstiți și onești". În rolurile principale îi avem pe Matt Damon și Frances McDormand, iar în cele secundare pe John Krasinski și foarte interesanta femeie Rosemarie DeWitt. Cei doi fac cuplu și în Nobody Walks, un film mai pentru hipsteri așa, pe care l-am luat exclusiv datorită distribuției. 

Mergem mai departe cu thriller-ul Pawn, în care Forest Whitaker apare doar vreo 5 minute. M-am mirat să constat că un actor de calibrul său are o prezență atât de scurtă într-un film. Pawn este alert și îți solicită atenția la detalii, pentru a putea lega povestea. Alt thriller mișto este Jack Reacher, cu Tom Cruise în rolul principal (macho badass), secondat de frumoasa Rosamund Pike. Distribuția este completată de Robert Duvall și Richard Jenkins. 


Revenim la Forest Whitaker, de data asta cu o prezență on-screen mai complexă, în The Last Stand. Ăsta-i film cu Arnold, amigos! De când n-ați mai văzut unu'? A îmbătrânit omul, dar tot supărat și justițiar a rămas. O să vă placă filmul, mai ales că are și ceva poante prin el. Apropo, aș zice că bancurile cu Chuck Norris ar fi trebuit să fie de fapt cu Arnold. You don't fuck with the man!


Un film foarte bun, care m-a surprins plăcut și căruia nu-i dădeam multe șanse inițial, este franțuzescul Forces spéciales, cu Djimon Hounsou și Diane Kruger în rolurile principale. O echipă de elită este trimisă în Afghanistan pentru a elibera o jurnalistă răpită de talibani. La final ajungi să te întrebi dacă a meritat. Tregeți singuri concluzia.

Vă recomand acum două filme cu un actor pe care-l consider din ce în ce mai interesant: Chris Messina. Vorbim despre The Trouble with Bliss și The Giant Mechanical Man. Bliss este o comedie bizară, cu Michael C. Hall (Six Feet Under, Dexter) și Lucy Liu, care arată super la 40 și ceva de ani. The Giant Mechanical Man ar fi putut oferi mai mult, îl cam strică însă finalul sec și prestația cam slabisimă a actriței principale. Dar Messina e bun. 

Tot în categoria comedii oarecum bizare putem plasa și The Details. Feblețea mea, Elizabeth Banks, e prezentă, așadar nu-l puteam rata. The Oranges poate veni la pachet, este o comedie îmbârligată, cu un Hugh Laurie care aduce foarte mult (fizic vorbind) cu Dan Byron. Sau Dan seamănă cu el, whatever. Eu nu am urmărit House M. D., așa că abia acum am remarcat asemănarea. 

Ne apropiem de final. Jagten (The Hunt) e un film danez, despre un profesor care este acuzat pe nedrept că ar fi agresat sexual niște copii. Mads Mikkelsen, actorul principal, este foare charismatic și-și duce excelent rolul. Și pentru că uneori las la sfârșit o zmeură de aur, azi premiul se acordă filmului Mama, un horror de toată jena (nu mai pot cu filmele de gen în care copiii sunt fie posedați, fie killers, fantome and shit). Am dat o șansă filmului exclusiv pentru Jessica Chastain, Oscar nominee și o actriță de toată isprava, însă nu-mi pot imagina de ce a ales să joace în porcăria asta.

12 v-am promis, 12 am înșirat. Pam pam.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Arenele mele