Life of Pi

Inițial n-aveam de gând să văd acest film, dar m-am decis să-i dau o șansă. Până la urmă tocmai a luat 4 premii Oscar, toate legate de sunet și de imagine, așa că-i musai să-l vedeți la cinema sau măcar Blu-ray. Imaginile sunt superbe într-adevăr. Povestea este frumoasă, oarecum inedită și conține elemente new age & free spirit. Așa cum spune descierea de pe IMDb, aveți ocazia să urmăriți "an epic journey of adventure and discovery". Am o pasiune pentru anumite cuvinte care-mi fac mintea să zburde, iar această frază conține numai astfel de cuvinte, așa că a fost suficient pentru a mă convinge. Tigrul (inedit botezat Richard Parker) vă va cuceri.

Mergem mai departe cu Stand Up Guys, un film în care aveți ocazia să-l revedeți pe Pacino, alături de marele (dar cât se poate de fadul) Christopher Walken și Alan Arkin. Un rol aproape clasic pentru maestrul Al -  m-am bucurat să-l revăd din nou în postura asta la 72 de ani.

În Smashed am apreciat rolul făcut de Mary Elizabeth Winstead, pe care o știți probabil din ultimele două Die Hard, unde o joacă pe fiica lui John McClane. Are mare potențial ființa asta. Smashed e un film despre alcoolici.

Robot & Frank m-a cam plictisit, mă așteptam la altceva. M-a tentat mai mult pentru Frank Langella, Susan Sarandon și Liv Tyler. Ce să mai zic de Playing for Keeps, pe care l-am luat exclusiv pentru feblețea mea Jessica Biel. Pe Gerard Butler nu-l mai consider un actor interesant până când nu se apucă de chestii serioase. Filmul este cât se poate de previzibil și siropos.

La final vă recomand documentarul Tyson. Este narat chiar de celebrul boxer, sincer, extrem de sincer chiar, așa cum probabil nu l-ați mai văzut. Umil, lacrimogen, dezarmant, furios, dur. Toate în același pachet. Documentarul reprezintă o scurtă poveste a vieții lui, o perspectivă subiectivă a momentelor de glorie și de declin ale celui mai feroce greu din istoria boxului. Pentru mine a fost fascinant.

De la box vom trece la muzică, dar nu acum. În curând vă voi povesti despre un foarte interesant rockumentary realizat de Dave Grohl.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?