Cum îți recuperezi partenerul care te-a părăsit

E timpul să fac din nou pe Dr. Love pentru că acest articol, publicat anul trecut, a devenit al 3-lea cel mai citit din istoria blogului meu. Explicația este foarte simplă: mai toți suferinzii din amor caută soluții magice pe Google, care-i trimite (printre altele) chiar aici. Apropo, dacă vreți să vă amuzați citind cele mai inepte căutări care au trimis vizitatori la mine pe blog, iaca! Dar să revenim. Dacă anul trecut spuneam cum trebuie să te comporți după un break-up, tu cu tine însuți, fără a căuta soluții de împăcare, acum e cazul să abordăm și această latură.

O să spun foarte răspicat din start cum stă treaba. Iată cum îți poți recupera partenerul, notați și rețineți:

ÎN NICIUN FEL!

Da, motherfuckers, exact așa. Dacă acel partener te-a părăsit fără ca tu să fi greșit cu ceva, ci pur și simplu pentru că el nu te mai iubește, a găsit pe altcineva, n-are chef de o relație serioasă (completați voi linia punctată), atunci s-a terminat. Nu ai ce să faci. Ai cam pierdut, pentru că nu ține de tine. Îți irosești vremea trăind iluzoriu și citind tot felul de cărți bullshit minune care vând soluții "miraculoase" naivilor (e piață mare aici, 'ai de mine, vă dați seama câți oameni de pe planeta asta sunt și prostuți și părăsiți?), citind forumuri și urmărind te miri ce clipuri pe YouTube. Poți să te dai de 3 ori peste cap, să te rogi zeilor, să faci voodoo, poate chiar o operație estetică și o mărire de penis; tot degeaba. Aici este vorba de liberul arbitru al celuilalt.

Avem deci o situație paradoxală în care-ți vine să-ți bagi pula și să-i zici de dumnezei și de mame. Frustrant ca dracu', așa-i? N-ai greșit cu nimic, ai oferit super input, ai fost atent cu partenerul, iar el nu te mai vrea. Și nu ai ce să faci pe tema asta! Dacă acel partener te-ar iubi și ți-ar spune "Băi, ființă, eu aș vrea să am o relație cu tine, dar uite, nu pot pentru că tu ești în felul ăsta sau pentru că tu mi-ai greșit cu asta", atunci da, ai șanse să remediezi situația, dacă repari acele erori. În acest caz chiar e recomandat să lupți pentru fi din nou cu acea persoană, fără a te umili însă. Iar când ne referim la greșeli nu vorbim despre chestii de genul "Nu vreau să fiu cu tine pentru că tu ieși săptămânal la bere cu băieții". Aici nu mai e eroarea ta, ci posesivitatea partenerului, care se poate duce pe pustii. Cred că e clar despre ce vorbim.

Da, e frustrant când băieții buni și-o iau în barbă și ăia răi par avea întotdeauna încă o șansă. Dar asta numai dacă așa alegi să privești problema. Pe mine nu m-a părăsit niciodată o femeie pentru că i-aș fi greșit cu ceva, ci doar din două motive mari și late: fie nu avea fluturași în stomac, fie nu-și uitase ex-ul. Și asta mă face să mă simt bine cu mine însumi și să știu că am făcut mereu tot ce a depins de mine. Până la urmă cu asta rămâi, cu stima de sine. 

Așadar, dacă te-a lăsat, lasă-l și tu să se ducă. Nu-ți pierde vremea căutând miracole. Există și din astea, dar sunt foarte puține. Doar tu alegi dacă riști un asemenea pariu și dacă un astfel de risc este sănătos.

Reality check - checked.
Drew some tears - maybe.
This was Dr. Love.
Over.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?

Arenele mele