Hai să încheiem cu nominalizările Oscar din acest an

Temele mele pentru ceremonia din acest an sunt terminate, dar incomplete. Nu m-am putut uita la câteva filme, deși au o căruță de nominalizări. Despre unele deja am vorbit, acum hai să terminăm cu subiectul Oscars 2013.

Zero Dark Thirty. Este foarte bun ca film în sine, dar povestea e cusută cu ață albă (uciderea lui Osama). Și un pic cam lung, dar intens la final. Are 5 Oscar nominees.

Joaquin în The Master
The Master. Filmul are o temă interesantă (new agers de pe la anii '50), dar nu m-a dat pe spate. Însă Joaquin Phoenix joacă senzațional și chiar aș vrea să ia Oscarul de rol principal. Totuși nu cred că are șanse. Coloana sonoră e cam deranjantă. Philip Seymour Hoffman - impecabil ca de obicei. The Master are 3 Oscar nominees, pentru rolurile făcute de Joaquin, Philip și Amy Adams.

The Impossible. Deși sunt pasionat de tema tsunami-ului din 2004 și fan Naomi Watts, acest film nu m-a impresionat. Și nu înțeleg de ce Naomi a primit o nominalizare pentru Oscarul de rol principal feminin. Îl recomand doar celor interesați de evenimentul devastator de atunci.

The Sessions. Prezintă cazul real al lui Mark O'Brien, paralizat de la gât în jos, însă capabil să întrețină relații sexuale; astfel el își angajează o parteneră (jucată de Helen Hunt) pentru a-și pierde virginitatea. Filmul este cald și pe alocuri amuzant, deși cam trist overall. Helen s-a făcut cu o nominalizare Oscar pentru rol.

Skyfall. Hai c-am văzut și ultimul James Bond, doar ca să nu zic că nu l-am văzut. Merge așa, de weekend. Este însă foarte previzibil. Filmul are 5 nominalizări Oscar, însă niciuna majoră.

În legătură cu marii favoriți din acest an, pot spune că la Lincoln am rezistat doar 35 de minute (e mult prea plictisitor) iar la Les Miserables am spus pas din start, fiind musical. Am făcut o încercare și cu Anna Karenina, dar aici am rezistat doar 10 minute, din motive pe care nici nu mai are sens să le detaliez. Nici la Life of Pi nu o să mă uit probabil; nu pot cu așa basme. Poate îmi povestiți voi pentru ce a primit acest film 11 nominalizări Oscar.

Pentru mine cel mai mișto film candidat la statuetă în acest an rămâne Argo, despre care v-am povestit.

Pam pam.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)