Die Hard 5: Cel mai slab film al francizei

Am fost să văd A Good Day to Die Hard (nefericit titlu, n-are legătură cu pomul de iarnă), doar sunt fan al seriei încă din copilărie. Ce să zic, dezamăgire aproape totală. Singurele chestii mișto din acest film sunt unele scene de acțiune și atât. Scenariul e slab, povestea subțire, se sare prea repede de la una la alta, multe scene sunt trase de păr, e lipsă de chimie între actorii principali iar John McClane, starul, pare oarecum în plus. 

Lui Bruce Willis nu i se poate reproșa nimic. El a rămas același și își joacă nefericitul rol așa cum știe mai bine. Spun nefericit pentru că este prost scris de către scenarist. Totul e pe bază de rafale de armă, explozii și curse nebune prin Moscova. De data asta Willis (McClane) nu se bate cu niciun bad guy corp la corp; avem doar împușcături, ca într-un joc shooter. Unele replici pe care le-ați văzut probabil in trailer și care erau chiar bune au fost editate și nu apar în film. Oarecum cool este scena finală, când McClane sare dintr-o clădire și îi arată (în slow motion) degetul mijlociu inamicului, după ce cu puțin timp înainte rostise celebrul "Yippee-ki-yay, motherfucker!". Bineînțeles că nu moare nici acum și aud că e posibil să o pună și de un Die Hard 6, dar poate că ar fi cazul să-i facă felul de data asta. Sau măcar să scrie și să regizeze mult mai bine.

Pe scurt: mergeți la acest film doar dacă sunteți fani înrăiți ai seriei, începută acum 25 de ani. În altă ordine de idei, vă recomand așa:

Won't Back Down (Maggie Gyllenhaal face după părerea mea un rol mai bun decât alte tipese care au primit Oscar nominees)
A Late Quartet (distribuție faină avem aici, într-un film despre niște muzicieni new-yorkezi)
Tower Block (ăsta e un thriller destul de hardcore, care începe mai bine decât se termină).

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?