Noblețea în ziua de azi

E o calitate tot mai rară. Iar cei care o posedă sunt considerați naivi de regulă. Cinic vorbind, ei sunt băieții buni, luați de fraieri, fie că asta se petrece la un nivel conștient (din rea intenție) sau la un nivel subconștient. Eu sunt considerat mult mai naiv decât sunt de fapt, de către unele persoane cu care interacționez. Iar asta reprezintă un avantaj, pentru că deseori las să se desfășoare acel bullshit display în totalitatea sa, după care aleg în consecință.

Falsitățile peste care dau, unele inofensive (de formă) dar și altele mai grave (de fond), mă fac uneori să mă întreb ce e în mintea persoanei care mi le servește. Chiar crede că o cred? De ce apelează la ele? Face asta din pură falsitate, din interes, din lipsă de coaie? Poate puțin din fiecare. Și poate că n-are sens să pornesc o polemică, atunci când n-am o dovadă palpabilă că mă minți, cu care să-ți dau în cap. Dar intuiesc că o faci și știu că ai mai făcut-o, iar asta e de ajuns. Tu crezi că m-ai făcut și că te-ai scos, dar eu cred că ești doar un căcănar.

Faptul că eu las impresia că servesc rahatul care îmi e oferit, ba chiar și zâmbesc după, le dă oare de înțeles acestor bullshiteri că m-au fraierit? Probabil, dar aș spune că e pe dos mai degrabă. E ca și cum încerci să mă fuți pe la spate dar nu observi că deja ți-am inserat un dildo în dos. Un gentleman care este sigur pe el știe foarte bine când trebuie să facă pe prostul, când să fie galant deși "nu ar trebui" și, mai ales, când să se îndepărteze de o persoană dintr-o ligă inferioară lui, fie că face asta în sunet de tobe sau nu. Dacă ești un gent adevărat dispui întotdeauna de doza ta ponderată de scepticism, însă nu e musai s-o arăți.

O atitudine nobilă nu te transformă într-un fraier. Doar cei care au această impresie sunt adevărații cercopiteci. Desigur, trebuie să știi când să le expediezi între ochi flitul pe care-l merită. Noblețea nu este pentru oricine și foarte bine că e așa. Takes one to know one. Chiar citeam undeva recent o maximă care spunea că în zilele noastre politețea a devenit atât de rară încât deseori e confundată cu flirtul. Atenție: nu exagera nici cu asta, altfel te poți transforma într-un cățeluș libidinos. În orice e nevoie de echilibru. Dar nu renunța la principiile tale doar pentru că anumiți wankeri nu-s de nasul tău și te citesc exact pe dos.

Noblețea nu mă obligă să-ți accept prostiile la infinit. La momentul potrivit te voi călca pe cap și nici nu vei realiza ce te-a lovit. La figurat, desigur. Ca un nobil.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Arenele mele