Ben Affleck, regizorul

Este cu siguranță mai bun decât Ben, actorul. Am văzut Argo, filmul pentru care Ben a luat Globul de Aur pentru cea mai bună regie și care are totodată 7 nominalizări Oscar. Este bazat pe un caz real și, chiar dacă nu ești pasionat de filmele de spionaj, te va prinde. Recrează perfect atmosfera de la începutul anilor '80 și te ține într-o tensiune perfectă până la final. 

Am văzut și Silver Linings Playbook, care întrece Argo la capitolul nominalizări Oscar, având 8 la număr. Eu nu prea înțeleg de ce atâtea dar asta nu înseamnă că nu e un film bun. Chiar am râs pe alocuri. Bradley Cooper, macho man-ul pe care l-ați văzut în mai multe comedioare, se face cu un Oscar nominee de rol principal; fac pariu că nici el nu se aștepta. De Niro este și el nominalizat pentru rolul secundar pe care îl face în acest film. M-am bucurat să-l revăd pe nebunul Chris Tucker, după foarte multă vreme. Iar despre Jennifer Lawrence nu mai spun nimic, c-am tot zis. 

Vă recomand The Imposter, un film documentar de nota 10, despre acest diliu dar foarte deștept impostor numit Frédéric Bourdin, care se dă drept fiul dispărut de 3 ani dintr-o familie americană și ajunge să-i convingă chiar pe membrii acestei familii că ar fi fiul lor (sau poate nu). Urmăriți cu atenție filmul. Este un caz 100% real.

Mi-a plăcut și Shadow Dancer, un film cu Clive Owen în rolul principal, despre o cârtiță din IRA, în turbulenta Irlandă de Nord din urmă cu puține decenii. La final vă sfătuiesc să nu vă pierdeți timpul (așa cum am făcut eu) cu basmul sefeloid pentru adolescente numit Upside Down. Filmul are ceva imagini frumoase și atât, iar gușterul romantic Jim Sturgess probabil că ar trebui să mai facă și altfel de roluri. Iar această deprimantă Kirsten Dunst nu mi-a plăcut niciodată.

Weekend fain!

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Arenele mele