Mar Adentro și altele

Așa cum le spuneam amicilor de pe Facebook săptămâna trecută, habar n-am  de ce nu văzusem până acum Mar Adentro, laureat Oscar în 2005 pentru Cel Mai Bun Film Străin, cu Javier Bardem în rolul principal, în care ni se prezintă povestea reală a unui spaniol care a luptat 28 de ani pentru dreptul de a fi eutanasiat. Am rămas impresionat la final, prin urmare vi-l recomand, cu o întrebare adiacentă: considerați că un om care nu mai dorește să traiască și care posedă o bibilică în deplinătatea facultăților, are dreptul să opteze pentru eutanasie? Eu zic că da. Apropo, încă o dată vin și zic că Bardem este nu doar un bărbat foarte șarmant, dar și unul dintre cei mai buni actori ai generației sale. 

Mergem mai departe cu alt film destul de greu, De rouille et d'os. Aici o întâlnim pe superba Marion Cotillard în probabil cel mai bun rol al ei de la La môme încoace. Dacă tot vorbeam de Bardem în rolul unui infirm, avem cam aceeași situație și aici: personajul adus la viață de Marion își pierde picioarele în urma unui accident, dar la scurtă vreme găsește dragostea alături de un bărbat simplu și extrem de natural. Nu, nimic siropos în acest film - faceți bine și vedeți-l. Rust and Bone mi-a amintit de Intouchables, apropo de expresivitatea partenerului lui Marion și de cât de natural te poți comporta în preajma unei persoane cu handicap.

Am văzut și The Bourne Legacy, care continuă trilogia cu Matt Damon, de data asta fără el. E ok filmul, dar rămân fanul primelor trei bucăți, așa cum rămân și fanul lui Rachel Weizs. Mmm, ce femeie! Numai datorită ei am rezistat să văd The Deep Blue Sea cap-coadă, un film englezesc plictisitor... Ca fapt divers, știați că Rachel s-a căsătorit cu Daniel Craig în 2011?

Vă recomand și I Melt With You, un film despre patru bărbați (foști colegi de facultă) aflați în plin midlife crisis, care se reunesc anual, pretty much to fuck themselves up. De data asta iese urât însă. Mult mai urât decât bănuiți la început. Coloana sonoră este excepțională și nici cu distribuția nu mi-e rușine: Thomas Jane, Jeremy Piven, Rob Lowe, Carla Gugino.

Premium Rush este un film foarte alert, pentru cei pasionați de cursele pe bicicletă, de orașul New York sau pur și simplu de acest rising star al Hollywood-ului, Joseph Gordon-Levitt. O altă stea în ascensiune este și Jake Gyllenhall, pe care tocmai l-am văzut în End of Watch, un alt film (deja-s prea multe) din categoria Training Day. Jake face cuplu cu Michael Peña, pe care-l știți cu siguranță din eternele roluri de ofițer (polițist, pompier, etc).

Încheiem seria de azi cu Sinister, din eterna categorie de filme cu case bântuite. Mai degrabă acest film este...sinistru de slab. M-am uitat la el doar de dragul lui Ethan Hawke, care probabil avea nevoie de ceva cash înainte de a lansa Before Midnight. Așadar: uitați-vă la film numai dacă sunteți fani Ethan, altfel nu.

V-am pupat.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Arenele mele