Monday, 24 December 2012

Indian Summer, Graffiti on the Train

Acestea reprezintă numele noului single, respectiv al noului album Stereophonics, care se va lansa pe 4 martie 2013. Galezii tocmai au susținut un mic concert semi-unplugged la Abbey Road Studios în Londra, în care au cântat atât Indian Summer (foarte drăguț acest nou single), cât și In A Moment. Îmi plac așa mult piesele astea, încât după ce am văzut reprezentația din legendarele studiouri londoneze le-am tras și eu niște covers, deși ziceam c-o las mai moale cu astea (aici și aici).

La Indian Summer am mierlit două acorduri la final, tocmai pentru că nu știam piesa cu 24 h mai devreme și m-am jucat prea mult la final; ar fi trebuit s-o scurtez. O să pun aici acordurile pentru chitariștii amatori ca mine, mai ales că pe net au apărut deja cele de la Indian Summer. Dar ele nu-s accurate. Nu am eu nici pe departe voce și nici un chitarist talentat nu sunt, însă sunt foarte bun când vine vorba de a identifica și de a cânta armoniile corecte, exact alea pe care le face artistul căruia îi fac cover.

Așadar, avem așa.

In A Moment -  capo 1st fret, apoi toată piesa este Em (022000) / D (xx0232) / Cmaj7 (x32000) / Asus2 (x02200)

Indian Summer - la rândul ei are doar 4 acorduri mari late, dar ele se schimbă în 3 succesiuni diferite. Iată cum.

Intro / Verse: Am (x02210)  Fmaj7 (x33210)  C (x32010)  G (320003)
Bridge ("she was the one for me..."): Fmaj7  C  G  Am
Chorus ("it was a cold September..."): Fmaj7  C  Am  G

După cum veți vedea, Kelly Jones cântă Indian Summer pe un double six, deci dacă posedați așa ceva... Ok, now enjoy the show!