E dat dracului acest Tom Hardy

L-am văzut deja în mai multe filme și mi-am putut forma o impresie. Mi se pare foarte bun în roluri beautifully disturbing, cam așa cum e și Ben Foster. Hai să vă spun unde l-am urmărit recent pe foarte expresivul britanic Tom Hardy.

Începem cu The Dark Knight Rises. Am zis să-l văd totuși, că prea mult tam-tam se făcuse. Cum mă așteptam, nu m-a impresionat cu nimic, în ciuda distribuției de calibru. Filmele făcute după benzi desenate nu-s pentru mine, e clar. Bașca faptul că e foarte previzibil, cap-coadă. Legat de Hardy, m-am prins că era el pe la jumătatea filmului, pentru că are o mască pe față (nu, nu e Batman; ăsta e jucat de Christian Bale). Sunt mișto imaginile din New York, numit Gotham în film, desigur.

Foarte bun este Hardy în Lawless, un film cu gangsteri făcut după o poveste adevărată, în care joacă alături de Shia LaBeouf, Guy Pearce (într-un rol bun dar foarte antipatic) și minunata Jessica Chastain. Recunosc că aveam așteptări mai mari de la Bronson, în care Hardy joacă un rol foarte solicitant și violent, dar nu pot spune că-s dezamăgit. În film este vorba despre cel mai celebru pușcăriaș britanic, Charles Bronson, pe care Hardy l-a întâlnit personal în timpul filmărilor.

Pe Tom Hardy e musai să-l vedeți și în alte filme despre care am mai vorbit aici pe blog, cum ar fi Warrior, RocknRolla, celebrul Inception sau Tinker Taylor Soldier Spy, pe care eu recunosc că n-am avut răbdare să-l văd, în ciuda nominalizărilor Oscar de care s-a bucurat. Deja am înșiruit aici vreo 3 filme în care Hardy joacă alături de Gary Oldman, probabil nu e o simplă coincidență.

Acum hai să trecem la altele. Apropo de Jessica Chastain, vă recomand Texas Killing Fields, ocazie cu care puteți să-l vedeți și pe Jason Clarke; el deține unul dintre rolurile principale în Lawless-ul menționat mai sus. Rămânem în zona asta cu The River Murders, un film despre un serial killer, cu Ray Liotta în prim plan. Mergem apoi la Savages, un film destul de violent și disturbing despre mafioți și diverse prafuri, având o distribuție interesantă. Finalul cam lasă de dorit.

Încheiem cu două comedii. De la Ted aveam așteptări mai mari (deși ce te poate lovi oare într-un film cu un ursuleț de pluș vorbitor?), măcar pentru Mark Wahlberg și Mila Kunis. Un cuplu bunicel, dar le-ar fi stat mai bine într-un alt film. Sunt multe poante sexuale și rasiste în filmul ăsta, deci nu e pentru cei care se revoltă ușor. Cel mai mult m-am amuzat când Mark și Mila erau pe o canapea și ea îi parafrazează o clasică replică: "Do you have a toy gun in your pants or are you just happy to see me?"...moment în care Wahlberg chiar scoate un pistolaș din pantaloni. Super sec și tare sau cum?

Hope Springs mi s-a părut însă o comedie mai bună; aici avem povestea unui cuplu rutinat, care apelează la consiliere după 31 de ani de căsnicie. Comic și dramatic în același timp, iar când îi ai în distribuție pe Meryl Streep, Tommy Lee Jones și Steve Carell (foarte serios de data asta), merită să arunci un ochi.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Arenele mele