Sunday, 7 October 2012

Trupa Talisman înalță ridicolul la rang de artă

Inițial, când titlul "Inimă în flăcări" mi-a apărut într-un news feed, mi-am zis "na-ți-o, drace, lansează ăștia de la Acasă o nouă telenovelă". Da' de unde, fraților, se pare că este noul șlagăr Talisman, pe care l-au "lansat" de curând, făcând playback în mai multe emisiuni.

Hai s-o luăm pe puncte. În primul rând credeam / speram că nu mai există așa ceva. Trupa Talisman adică. În al doilea rând ar fi fost bine dacă trubadurii ăștia ar fi cântat exclusiv prin niște bodegi pe unde nu calcă roacări adevărați - și atât, nu la radio, nu la tv. Deci nu în mainstream. Pentru că, uitați-vă și voi, nu e de ajuns că

1. Ai o piesă cu un titlu de rahat

2. Piesa în sine e de rahat (identică și la fel cu tot ce ai mai scos până acum, în același spirit clasic al cântecelor pop urlate din toți bojocii, care impresionează doar gospodinele nostalgice ale muzicii ușoare de odinioară și virginele lipsite de repere muzicale)

și

3. Îi mai faci și playback?! Nu ești în stare să bagi chitarele alea în priză și mimezi ca o surdomută? Sau măcar nu poți improviza ceva acustic, dacă "nu permit condițiile din studioul tv?" Nu ai pic de jenă și nici respect pentru tine ca artist? Păi ce să mai zic, Paraziții știau ei ceva.

Așadar, copii, dacă vă apucați de muzică, să nu faceți ca Talisman.
Homos penibilus. Așa ceva?!