Taken 2 m-a făcut să dau pe la cinema

Că de vreo 5 luni nu mai fusesem și mi-am spus că primul Taken a fost prea mișto, așa că al doilea merită să fie văzut în condiții bune. Weekend-ul trecut am fost la AFI Palace Cotroceni (e prima oară când calc acolo) să văd Taken 2 deci, nu cu așteptări prea mari, pentru că de regulă un sequel e mai slab ca primul film. Dar în cazul de față, "doiul" a fost poate la fel de bun.

Desigur, sunt faze trase de păr ca în orice film de gen. Dar acțiunea te ține un pic cu sufletul la gură, orașul de pe două continente arată bine (acțiunea are loc la Istanbul), Liam Neeson e un lord - ingrediente suficiente pentru a nu realiza când ai terminat popcorn-ul din cutie. Pentru cei care nu au văzut încă filmul, să spunem doar că de data asta fata îl ajută pe el să scape, deci rolurile se inversează, iar acțiunea este plasată în timp imediat după terminarea nebuniilor de la Paris din primul film, deși între filmări au trecut 4 ani. 

Iată pe scurt ce am mai văzut între timp:

Café de Flore, la recomandarea unei amice. Am trecut prin stări diferite când l-am privit, de la "nu cred c-o să-mi placă" la "hai că e foarte mișto", apoi "hmm aș fi așteptat altceva de la final". Filmul prezintă două povești paralele, din epoci diferite, care aparent nu au legătură între ele. Mai mult decât atât, povestea care are loc în epoca actuală pendulează între prezent și trecut, deci s-ar putea să vă amețească un pic. E un film bun din perspectiva cuplurilor. 

Arbitrage e un thriller interesant, cu Richard Gere în rolul principal și cu acțiunea plasată în plin Manhattan (aplauze). Veți vedea cât de ușor poți intra într-un mare rahat, fie că ești un sulea sau un mare bogătan. Susan Sarandon este impecabilă, cum altfel, iar Tim Roth are un rol foarte sarcastic. 

To Rome with Love. E simplu aici: dacă ești fan Woody Allen și iubești Roma, filmul ăsta e pentru tine. Altfel poate că nu. Pe alocuri am râs, dar am și dat din cap ironic. Distribuția e foarte apetisantă, aruncați un ochi să vă convingeți. Din păcate, Allen joacă și el în film, insipid ca de obicei. Deci nu la el mă refeream. 

Din categoria horrors slăbuțe, menționăm 247°F. Cică rămân unii închiși într-o saună și se prăjesc de vii acolo. Mda, pe ăsta să-l vedeți numai și numai dacă sunteți pasionați de asemenea filme.

Încheiem cu Fire with Fire, un film cu Bruce Willis în rol de cop, deși nu el este în centrul acțiunii. Destul de bună ideea, dar scenariul e tras de păr: un tip obișnuit care se pune cu o bandă de mafioți și îi lichidează pe toți. Adevărat, nu? Și dacă tot am pomenit de Willis, iată ultimul trailer Die Hard 5 (filmul e tras la Moscova și în cel mai frumos oraș european din punctul meu de vedere, Budapesta):


Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Arenele mele