În cât timp returnați un apel?

Azi vorbim despre apelurile nepreluate și încercăm să identificăm care ar fi intervalul decent de timp între primirea respectivului apel (includem aici telefoanele, sms-urile, email-urile etc.) și returnarea lui. Mai exact: unde se face delimitarea între "am fost prea ocupat sau n-am avut chef să răspund în acel moment" și "nu am chef să-ți răspund deloc". 

Eu am niște principii clare în acest caz. Este cât se poate de absurd să pretinzi un răspuns imediat, indiferent cine ești tu în relație cu cel apelat și indiferent cine este acea persoană. Nici n-are rost să detaliem, cred că și cea mai posesivă iubită înțelege asta. Și mie mi se întâmplă, exceptând cazurile în care nu răspund din motive obiective, să nu am chef să ridic imediat telefonul când sunt sunat sau când primesc un mesaj. Dar încerc, indiferent de persoana care m-a apelat, să-i răspund cumva în aceeași zi. Sau în cel mai rău caz a doua zi. E un cod deontologic personal, dacă vreți. Chiar și când nu cunosc numărul care mă apelează, tot sun înapoi. Altfel este vorba de nesimțire și dezinteres. Alte scuze nu există.

Stiți, sunt unii care spun "la naiba, scuze, am fost prea ocupat și d'aia nu am dat niciun semn în ultimele X săptămâni". Să fim serioși... și dacă ai fi Barack fuckin' Obama sau CEO la NASA și tot ai avea timp să returnezi acel apel, fie că o faci atunci când stai pe budă. Acest tip de scuze este lamentabil. Mai bine nu spui nimic decât să te prezinți cu așa ceva.

Bineînțeles, fiecare caz este diferit și mai mult sau mai puțin subiectiv. Contează și cât de bine cunoști persoana respectivă, cât de bine îi cunoști toanele și tabieturile. Eu am prieteni care nu mă afectează atunci când nu-mi răspund. Adică nu o iau personal, pentru că știu că așa e firea lor, pentru că știu că poate au o stare proastă și n-au chef de discuții și pentru că știu că la un moment dat mă vor căuta ei când au chef. Dar la fel am și alte cunoștințe a căror lipsă de răspuns nu poate fi încadrată decât la dezinteres total.

Hai să vă aud. Care este intervalul rezonabil în care așteptați un răspuns, înainte de a cataloga respectivul contact ca fiind nesimțit? Și, la rândul vostru, cum procedați când nu aveți chef de compania celui care vă apelează?

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Arenele mele