Imaginația, o unealtă foarte importantă

Am fost rugat să abordez acest subiect. Imaginația, fie că apelăm la ea în mod conștient sau inconștient, formează realitatea fizică pe care o experimentăm. Tot ce trăim acum a fost mai întâi un gând, o imagine în mintea noastră. Da, chiar și cele mai grele aspecte ale vieții noastre au fost gândite sau dorite de fiecare în parte, la un nivel subconștient, foarte greu de pătruns sau de înțeles din postura de muritor de rând.

Cum ne putem folosi imaginația în mod constructiv? Foarte simplu: imaginându-ne lucruri și rezultate pozitive. Vizualizând foarte mult rezultatul final (și mai puțin spre deloc mijloacele prin care ajungem acolo). Trăind ca și cum deja am obținut ce doream. Pentru că atunci când faci asta transmiți că deja ai acel lucru, iar energia astfel propagată se va transforma fizic în realitatea ta. Deja nu fabulăm aici: sunt principii demonstrate fizic, iar in viitor spiritualitatea și știința vor vorbi tot mai mult aceeași limbă. 

Nu e indicat totuși să visăm prea mult cu ochii deschiși. Câteva minute pe zi de daydreaming sunt suficiente. Dacă facem eroarea să alunecăm prea des și prea mult pe această pantă, pierdem contactul cu realitatea. Pentru rezultate optime, trebuie să acționăm în trei planuri: minte, suflet, trup. Suntem ființe formate din aceste trei elemente. Cu cât acționăm mai echilibrat, balansând aceste planuri, cu atât vom obține rezultate mai rapide și mai productive. Degeaba gândești pozitiv și-ți imaginezi că vei cunoaște o femeie minunată sau vei câștiga la loto, dacă tu locuiești într-o peșteră. Poți să vizualizezi și să gândești pozitiv până îți vine acru, dacă nu te urnești din peștera aia (adică dacă nu acționezi și în planul fizic), nu vei obține nimic. 

V-am mai spus un principiu fabulos despre imaginație, peste care am dat prin niște cărți, dar îl reiau acum:

Dacă te poți gândi la ceva (lucru, eveniment, loc, persoană, absolut orice...) atunci acel ceva deja există în realitatea absolută, altfel nu te-ai putea gândi la el. 

Cât de tare e chestia asta? Așadar, dacă acel ceva deja a fost creat, totul este să-l atragi în realitatea fizică. Cum poți face șmecheria? Imaginează-ți că e deja acolo. Adică gândește. Comportă-te ca și cum deja îl ai sau îl trăiești. Oferă altora ce vrei să primești tu. Deci acționează fizic în acea direcție. Fii recunoscător pentru că este deja acolo (în realitatea absolută) și știi sigur că va veni și în realitatea fizică. Așadar folosește-ți și sufletul în treaba asta. 

Acționează deci pe toate cele trei planuri menționate anterior, pentru a obține cele mai bune rezultate. Folosește-ți din plin imaginația, pentru că de acolo pleacă totul. Nu abuza însă de ea și rămâi ancorat în realitate. Tot imaginația ne ajută să ne schimbăm percepția asupra unei anumite situații. Despre importanța percepției în lumea relativă în care trăim am mai vorbit aici. Nu uitați sau luați aminte, până și Einstein a spus:
"Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world."

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Arenele mele