Ce aș face în locul lui Roger Federer

Fedex a ajuns în a 8-a finală a sa la Wimbledon (a pierdut numai una până acum, în fața lui Rafa Nadal). Ce înseamnă asta? Păi, pe lângă aceste 8 finale (un record all time), Fedex are șansa să egaleze apoi să doboare alte două recorduri. Dacă va câștiga, ar egala recordul de 7 victorii la Wimbledon, deținut de Pete Sampras. Și ar deveni din nou numărul 1 ATP, egalând (și apoi mai mult ca sigur depășind) tot un record al lui Pete, acela de 286 săptămâni pe prima poziție a tenisului mondial. Roger a fost no.1 doar 285 de săptămâni. Așadar, uite ce aș face eu.

Dacă aș câștiga acest al 7-lea Wimbledon, m-aș retrage. Aș anunța asta exact acolo pe iarba londoneză, când primesc trofeul. Ce ar putea fi mai frumos decât o retragere în plină glorie, de pe primul loc? Oricum e cel mai mare din toate timpurile. A câștigat tot ce se putea câștiga, multiplicat de X ori. Iar șansa altor turnee de Grand Slam câștigate în viitor se va diminua considerabil. Federer nu va mai face față multă vreme în lupta cu Djokovic și Nadal. Acum ar fi timpul pentru o retragere de gală, a unui mare campion, a celui mai mare.

Nu cred că va face asta și poate că e absurd să spui ce ai face tu, amatorul care privește de pe margine. Dar cred că ar fi un gest absolut minunat.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Arenele mele